Friday, November 26, 2010

tips2 utk mengelakkan brg2 kita dicuri....

assalamualaikum wbt...
ni ade sket tips2 nak dk0ngsi utk selamatkan brg2 anda sume drpd d curi...

1. Untuk rumah, pasang perangkap tikus sebanyak mungkin, letakkan umpan emas atau besi atau duit.


2. Untuk melindungi kereta anda, langgar apa-apa agar kereta anda kemek, pancitkan tayar anda, beli rim second hand yang buruk, beli ekzos paling murah dan jangan letak stiker pada kereta anda.


3. Untuk motor, pancitkan tayar, cabut spark plug dan sentiasa memastikan tangki minyak kosong.


4.Untuk anak anda, beli pakaian bundle untuk mereka pakai, beri hanya 50 sen sehari pada mereka.


5. Untuk anda sendiri, jangan suka menunjuk brg2 mahal korang tu...(berdosa tau !!!)


p/s : hanya untuk gurauan semata-mata..jagn ik0t tau kal0 mnde yg ngarut2...

5 kata-kata blogger:

Zoulhusni:My Emancipation said...

hahaha...suka yang last tip.....

zureen said...

haha.. pernah baca entri ni.. tips yang baik! hihihihi~~~

zaMir said...

bkan c0py dr bl0g org laen taw....td tgh go0gle2 trjumpe plak...tp bkan kat bl0g org laen la...

hysman said...

yg kedua tu charer der...
klu aku kompom aku curik suma bnda alah tuu..
hohoho

little cart00n said...

hahah..baju bundle pun ada org nk curi ke?
tp baju bundle mmg terbaik la..
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat