Friday, December 3, 2010

Blog oh Blog !!

 Assalmualaikum wbt...
ade2 je idea si bro BEN ASHAARI nih knak buat segmen untuk blogger nih....rajin betul dia.....ape lagi...aku pun join la....x leh jadi nih...msti kena join jugak.....peluang jangan dit0lak....rugi tau kawan2....


kali nih segmen die bertajuk Blog oh Blog !!...klik la link nih kalau nk tau lebih lanjut atau nak join skali...open to all......
kalau dah join segmen nih kena jawab soalan2 nih.....ingatkan cuti sem nih xde soalan nak kena jawab....tetiba ade pulak....xpe...x kira...aku nak jawab jugak....

nih soalan2 dia.....
  • Usia anda berblog ..
kalau kira sekali dengan hari nih...dah 18 hari usia saya berblog....
still belajar macam mana nak mantapkan blog nih....huhuhu..n setakat jam nih dah ada 135 followers....thanks for following me....hehehe.....n setakat nih dah ade lebih kurang 30 posts.....
  • Sapa mempengaruhi anda untuk membuat blog 
sape ekk??? x silap roommate saya...ni link dia.... theAcademYofLiFE
nama dia izuddin...mula2 tengok dia asyik update blog je bila ade ape2 event...rasa macam ketinggalan pulak bila xde blog nih.....

  • Perkara pertama yang timbul dalam kepala bila mendengar perkataan blog
hmmmm...mula2 ingat blog nih untuk golongan tertentu je....ye la...macam2 dengar kat berita....orang tu fitnah ini..orang ini fitnah itu...haishhh...macam2...lame2 tengok blog nih dah semakin meluas digunakan sebagai media untuk sebaran info2 yg latest.....1 lagi...ingatkan susah sgt nak edit HTML tu dulu...tapi lama2 bila dah biasa buat...macam best pulak....
  • Mereka yang menjadi sumber inspirasi anda dalam dunia blog ..
hmmmm....bro BEN ASHAARI sendiri.... bro eqbalzack .....
  • Bagaimana anda nak terangkan mengenai blog pada rakan anda yang buta IT 
saya akan bgtau yg blog nih semua orang boleh buat....x kesah la siapa2...kat sini boleh promote bisnes...boleh kongsi pengalaman n pendapat....boleh tambah kenalan...boleh jugak tambah ilmu....sebenarnya x susah buat blog nih....cuma kena berfikiran terbuka....kita kena buat pembaca rasa nak datang lagi kat blog kita...kat blog jugak, boleh tambah income...lg student yg tengah kering poket..takkan nak harapkan PTPTN je...kan...betul x?? ape salahnya...luangkan sikit masa...sambil buat blog kita boleh tambah kemahiran guna internet untuk buat macam2 perkara dalam 1 masa.....
  • Dalam 100 patah perkataan , Apakah blog mampu mempengaruhi kehidupan seharian anda ? 
hohoho...memang setuju dengan soalan nih...memang sangat2 mempengaruhi....
kadang bila kita buat 1 benda tu..mesti nanti kita rasa nak kongsi dengan blogger2 lain....selalunya bila kita buat 1 perkara yg jarang2 orang lain buat....
1 lagi...kalau kita rase ape yg terlintas kat fikiran kita bila dah di depan monitor nih...mesti rasa gatal2 tangan nak post entry pasal benda tu...blog ni kadang2 dijadikan sebagai diari untuk sesetengah blogger.....sesuatu post tu boleh menggambarkan mood si tuan tanah blog tu.....
blog ni jugak kadang2 membuatkan kita rasa nak search macam2 info kat Google untuk dikongsikan bersama blogger lain...kita search pasal perkara2 yg jarang2 sekali diketahui ramai....perkara2 yg pelik....
dari segi nak cari pendapatan sampingan pun ade kaitan dengan blog nih...mereka gunakan blog nih untuk tujuan tambah duit poket, saja suka2 nak mencuba....macam saya nih...mula2 saja2 nak cuba2...suka2 je buat blog nih...lama2 bila tengok blog orang lain yg ade promote macam2 bnde tu...rase nk buat jugak...tp rasenya bukan sekarang...1 masa nnt.....

huh....akhirnya aku berjaya jawab soalan2 nih....huhuhu...kepada sesape yg nak join segmen nih...klik la link di atas....sesape pun boleh join....

    20 kata-kata blogger:

    Nonie said...

    da try...:)
    tp kan y blogger in da house tu pun sy xlpas..
    xtau la....cm ade step y termiss

    gaung said...

    setuju dengan part tambah income..selain tu boleh tambah rakan...sy follow..

    puteri cahaya. said...

    baru je lagi eh?... keep on blogging!.. lawat blog akak juga kay? http://ainblogger.blogspot.com/2010/12/blog-oh-blog.html

    ~faty~ said...

    18 hari dh ada 1oo lebeyh follower??
    perghh..bapak hebatt!!
    :)

    zaMir said...

    @~faty~ : blogwalking.....hehehe

    rabiatul said...

    bru je bl0gging, da rmai f0ll0wer. c0ngrats and keep on blogging ^_^

    nuR izyan said...

    wah...18ari tp followers 100 lbih..bagos2..
    keep blogging ye :)

    Hishyamuddin said...

    waaa...hebat2..good luck

    Nina Juliana said...

    baru belasan hari usia blog ni.. tapi WOW.. hebat n mantop.. jom lawat blog akak..

    http://nur-abdullah.blogspot.com/2010/12/blog-oh-blog.html

    lemolemo said...

    wah..mantap kot belasan hari da ramai follower....
    tahniah..:D

    http://salemlemo2.blogspot.com/

    Cik Hasnah said...

    Terbang dari belog BA~
    Salam perkenalan =)
    Baru lg ek?? Sama la~
    Teruskan berblogging ye ^^

    Hanim Mahali said...

    baru 18hari dah capai followers seramai tu... so impressive... teruskan usaha... meh singgah blog saya... boleh beri sikit tunjuk ajar... ^_^

    Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

    Salam..
    terukan usaha,happy blogging ye,salam kenal dari LM.
    http://miza-zairi.blogspot.com/2010/12/alexa.html

    Nazirul said...

    wah,ramai masuk contest abg ben

    Aisyah AR said...

    salam blogger...tambah kenalan yok!

    FIFIEY LYCHEE MARATION said...

    happy blogging!!!
    wah, 18 hari dh hundreds followers!!:D cayalahh.

    Azza Firza said...

    salam singgah, jemput ke blog buruk saya jugak ea? hehe, nice entri, keep it up oke (:

    Matika Love said...

    mamat pun dh join...singgh2 aw...

    Awangku Johan said...

    hahaha... hai new blogger.. salam perkenalan dr sy..
    sy dh join kamuuu ek

    aienzcruzzle said...

    jalan2 cni dri blog BA..
    jemput singgah blog saye..
    http://aienzcruzzle.blogspot.com/
    ♥♥♥♥

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     

    Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat