Wednesday, December 8, 2010

new header...

assalamualaikum wbt....
knape aku nih cepat sangat b0san dengan sesuatu mnde ekk...
contohnya header blog nih...sje tukar...mcam x menarik je yg dulu punya...
header yg baru nih baru dibuat semalam..bersamaan 1 Muharram 1432...hehehe....
aku buat header nih mudah je...guna powerpoint...msti plik kan?? knape guna powerpoint??...hehehe...sebab aku nih x pandai sangat nak guna photoshop...dulu ade...tetiba corrupt plak..hangin bt0l.....
mula2 aku design dulu kat powerpoint...pastu 'paste' ape yg yg siap di design kat 1 background sheet yg transparent....yg nih aku guna Macromedia Fireworks MX 2004....versi lame punya....ambik software nih dari staff pegawai IT kat tempat aku study...hehehe...

nih la header yg sebelum nih pernah menghiasi blog yg agak baru nih....nih yg 1st skali...mula2 skali lpas siap blog nih...


nih yg kedua....ok sikit drpd yg 1st nih....

 
 
haaa...yg nih latest punya...panas lg nih....
x perlu pun software2 yg power2 nak buat mnde nih...laen la kalau anda mmg pro dlam bidang nih...saya memang x brape sgt....ade yg buat flash animation la...mcam boleh buat kat header tu....buat online pun ade jugak....

2 kata-kata blogger:

salim harmanain said...

best2...ajar la sikit kat aku yang x berapa nak kreatif ni.. :p

zaMir said...

salim : ajar?? aku nu=ih pun try & error jugak buat mnde nih...font2 tu semua download je....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat