Thursday, December 2, 2010

BILA SI DIA BERTANYA..

assalamualaikum wbt....hohoho....
nmpaknya hari ni ade lagi segment dr bro BEN ASHAARI kita nih...tak kira...aku nak j0in jugak....xde sape boleh halang aku.....hahahah...kali nih segment ni bertajuk >> Bila si dia tertanya..

kalau anda rsa nak join segment nih...klik lah link di atas nih....soalan dia agak membunuh....huhuhu...takut plak aku nak jawab....

0k...jom tgk ape yg aku jawab...
p/s : jawapan ini xde kne mngena dengan yg hidup ataupun yang telah passed away....


  • Pada pendapat anda , apakah yang perlu ada dalam sesebuah blog ? 
ape ekk?? ok la...bagi aku la..sesuatu blog tu perlu ade identiti sendiri dari segi entry yg berbaloi untuk dibaca oleh org yg bertandang kat bl0g kita nih...kalau b0leh jgn mnyinggung mana2 pihak...terpulanglah ape yg nk disampaikan oleh tukang taip blog nih....janji puas hati....ok???
  • Bagaimanakah anda mempromosikan blog anda ?
nk kate ade promote..x jugak....tp kat Facebook ade jugak tinggalkan URL blog..kalau kawan2 kat Fb nk dtg jenguk, ape salahnya...kadang kita f0llow blog org laen n tinggalkan jejak melalui komen ataupun kata2 kat shoutb0x.... utk tarik mereka supaya datang kat bl0g kita nih....cara ini mmg berkesan....1 lagi...dengan j0in segment yg dibuat oleh blogger lain pun berguna jugak...mcm segment ni la....rmai yg j0in..
  • Blog bagaimanakah yang anda tidak suka masuk ? dan kenapa ?
blog yg suka menabur fitnah...n blog yg ade unsur racism....senang citer la...yg ade unsur2 negatif....tp bergantung kpd post2 kat blog tu la....
  • Jika anda masuk ke sesebuah blog , bahagian manakah yang akan menarik perhatian anda ? 
bahagian mana ek??
yg ade gamba la selalunya....senang nk faham sesuatu bnde yg nak disampaikan jika ade gamba skali...kadang2 mesej tu x sampai kat reader(s) yg bace entry panjang lebar..tp meaningless...hmmmm...
isu2 terkini pun buat saya rasa tertarik...ye la...kdg2 kat newspaper kluar es0k..tp berita tu baru berlaku...s0 dpt tau lbih awal la...
  • Apakah kata kata semangat yang boleh anda berikan buat blogger yang mana semangat mereka telah jatuh akibat dikritik hebat oleh pembaca ?
jadikan kritikan itu sebagai 1 pendorong yg boleh mmajukan diri kita nih.....jangan terlalu obses dengan kata yg x membina tu...pndang ke depan....mulut orang...mcam2 nk k0men....biarkan je...nnt senyap la tu...
  • Blog bagaimanakah menjadi pilihan anda ...
hah...ni susah sikit  nih....
entry biar simple2..tp inf0 tu msti sampai kat reader(s)...



ok x jawapan ni....???

14 kata-kata blogger:

Nur Mudrikah said...

ok!menjawab persoalan..
jom pergi blog sy plak yok!

Cik Hasnah said...

Pelawat dari Ben Ashaari:)
Okey.. keep it up !!

Yati Ali said...

blog walking dr blog Ben

KimiCnoL said...

Terjah dari blog abg ben..hehe
Segmen Abg Ben
"1.Bila Si Dia Bertanya??"

gadisBunga said...

singgah masuk dari blog ben. :D

salam...

sama juga...tak suka blog racism dan negatif. tak indah.

alinac lover said...

:)

srikandi mie said...

singgah dari BA,..;) follow sini terus la,..;p blog mie ade pixca,..jom usha,..hehe~

makcek bukan nenek said...

datang sini nak tgk
apa yg blogger suka dan x suka .
heheh
tumpang lepak sini kejap ^^

Shahrulsite said...

terjah!!...ok gak jawapan

Shahrulsite Blog - Bila Si Dia Bertanya

AdiaLuze said...

Keep on blogging bro!! :D

salim harmanain said...

kunjungan balas..ok gak la jawapan.. :)

DiaUmaiNiNaz said...

nak buat org dtg dan pulang dgn berbaloi tu yg susah..kita rasa ok tp sebaliknya pd visitor...

http://diaumaininaz.blogspot.com/2010/12/bila-si-dia-bertanya.html

Azza Firza said...

salam singgah, nice entry, jemput singah blog usang saya ea, keep it up brblogging <3

Hanis MY said...

kebetulan sama tang identiti tu hehe i like...kawan man yusoef ke ni? salam kenal i folo u...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat