Monday, December 6, 2010

khazanah lama ditemui....[part ii]

assalamualaikum wbt....
smalam aku aa post 1st entry pasal brg2 lame kat ade kat 'arkib' rumah aku nih....kalau nak bace klik link nih....>>> khazanah lama ditemui....[part i]

haaaa...kali nih ade lg 2 barang baik ditemui....memang susah nak jumpa dah skarang nih...ye la...teknologi kan makin canggih skarang nih...mane ade orang yg pandang lagi barang nih...tap aku tetap simpan...hehehe...saje buat collection walaupun barang2 ni bukan aku yg beli....huhuhu....
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
aku jumpa handphone lama yg mak aku beli dulu..tahun 1996....mak aku pakai TM Touch dulu...sbb keje Telekom.....x silap aku dia beli time umur aku 5 tahun...hehehe...rase canggih gila dulu....antenna pun dah pecah...terkeluar spring..hahahah

Ada 2 bateri.. 1 besar n 1 lagi kecik....bearat jugak yg besar tu....tkut2 koyak sluar kalo letak dalam poket...

Dulu2 punya SIM card x kecik macam skarang...kena masukkan sebesar-besar kad2 yg ade dalam dompet kita tu....kalau nak letak SIM skarang punya...kena letak skali frame asal sim card tu....

keluaran Motorola rupanya.....tarikh dibeli...15 Mac '96.....

nih 1 lagi yg dijumpai dalam 'arkib' kat rumah aku....kamera Kodak yg pakai negative filem....x silap aku..mnde ni dibeli tahun 1998 kot....time aku darjah 1....kalau nak pakai skarng pun boleh lagi...mmg boleh guna lagi....

nih siap ade sarung lagi.....skarang nih just simpan dalam almari je...dah ade yg baru...digital camera....tp mmg puas pakai yg ni dulu...gamba lawa..sbb pkai pure optic punya..no digital...hehehe....
insya allah...lepas nih ade sambungan lagi untuk entry nih....tgk la...kalau ade jumpa bnda2 yg mnarik lagi...heheheh....

8 kata-kata blogger:

man yusoef said...

selongkar..jgn tak selongkar rumah tu...haha

zaMir said...

lepas nih ade lagi...tggu next enty....

Hanis MY said...

hahaha kenangan lama, ahkak pun pernah guna tepon versi "baling lembu" ni hehe... tap kecik sket kalau tak silap alcatel, ok nk tgk khazanah part2 plak...

Kenzo@MrConteng said...

perghh! hp dulu2 keras! ssh rosak!baling anjing mati weh...hihi

mira.una said...

antik itu cantik :]

hans said...

hahahahahaha
mak aku ada dlu
berat mampus
hahahaha

simpan oit
50 tahun akan datang jadi antik tu
mahal

P/S : Review Filem : Aku Tak Bodoh Memang Tak Bodoh! Love F.A.M.I.L.Y!

kay yea said...

lame uh bro~ huhu
baling kat hanjing..pengsan hanjing uh..haha~

Pa'an Healers said...

Memang style hp lame tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat