Wednesday, December 8, 2010

pengalaman 1st time guna komputer...

assalamualaikum wbt...
kali nih aku nak kongsi pengalaman aku ketika kali pertama menyentuh komputer ketika dizaman 'kegelapan' atau buta IT dulu....ye la...mane ade orang yg baru lahir terus pandai buat keje2 typing nih...

dulu..tahun 2001 x silap aku...komputer pertama yg dibeli ayahku....harganya tak silap RM 4000++...desktop...memang excited bila org kedai tu anta komputer kat rumah..aku tgk cmne dia install sume bnde alah tu...time tu aku darjah 4....bod02 lagi...hehehe...

yg aku ingat sampai skarang...aku sangat ketagih main game Jazz Jack Rabbit 2....mmg layan...tapi x abis....ade 6 level...sampai level 4 je...level 5 sangkut dah...yg peliknya level 6 boleh pulak main....hmmmmm....satu-satunya yg aku pandai bukak tu je la....kalau tetiba ter'stop' working tu..memang aku gelabah gila time tu...ye la....sape x gelabah...dah la dalam tu macam2 document ade....berpeluh2 smpai basah baju....

lebih kurang cmni la rupanya...tp CPU bukan yg jenis nih...


n ade skali tu aku pergi rumah kawan aku...fuyyy000...mahal gila PC kat umah dia...iMac!!! ala..yg  bentuk bulat2 sket tu...x silap aku kaler biru putih...dah la jarang2 jumpa brand Apple time dulu...aku maen game Sonic time tu....hehehe....


cmni la rupa iMac yg first skali aku sentuh...takut2 gak nak sentuh dulu...


budak2 zaman sekarang nih...baru nak masuk tadika dah pandai tekan2 keyboard...huuu....mewah betul budak2 skarang nih...jgn terkejut...time aku blogwalking, aku pernah jumpa seorang blogger yg baru umur 12 tahun...f0llower dah 1000++.....huhuhuh...memang otak moden...skarang ni pun dah bersepah-sepah budak2 kecik ade handphone sndiri....aku start pakai pun time form 4..itupun jarang2 pakai...duduk asrama....skarang nih...bila naik bas rapid je...ade budak skolah...pengawas lagi tu...maen tekan2 keypad kat ph0ne...hmmm.....

p/s : sori..lari topik sket....

3 kata-kata blogger:

Mizi a.k.a SKELERTOR said...

haha aku first sentuh PC umur 10 taun kot.. time tu PC pki Window NT yg takde start button tp dah ade icon n GUI.. n PC tu gak ah aku first rosak kan.. yg best nye tu bkn PC aku tp PC maksu aku yg die bt study kat U time tu.. mmg meletup ah die time tu...

tp berkat dari hari tu.. aku jadi system support engineer skang ni..

zaMir said...

same la...start umur 10 tahun..baru dpat sentuh...tu pun takut2 jugak...biasa la...tgn per0sak...

khairunnisa ♥ said...

ada handphone umur 19 ^__^

iA, ramai kanak kanak dah pakai fon dan perubahan ikut masa sekarang ni-__-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat