Friday, December 17, 2010

Segmen : Dulu aku nakal !

assalamualaikum....
baru bukak blog pagi2 jumaat nih...tetiba ada segmen baru oleh....spe lagi kalau bro BA kita nih....ape lagi...join la kan...segmen ni bertajuk DULU AKU NAKAL....nak join?? klik tajuk tu...

macam biasa...letak header BEN ASHAARI

  • header blog BEN ASHAARI 
dah ade kat atas tu...
  • Nama sekolah rendah dan sekolah menengah  termasuk tahun ...

sekolah rendah >> SK Taman Sri Gombak [1998-2003]
sekolah menengah (tingkatan 1-3) >> SMK Hillcrest [2004-2006]
sekolah menengah (tingkatan 4-5) >> SMT Sepang [2007-2008]~3rd batch~Jurusan Pengajian Agroteknologi
  • Aktiviti ko kurikulum yang korang ceburi 

waktu di sekolah rendah x brape nak aktif sangat...sebab x minat ngan ko-ku..cikgu yg tetapkan..PBSM...
di sekolah menengah (ting. 1-3) join pengakap...ting. 2 join pendakian gunung nuang...(1493 m)...sampai puncak tau...
disekolah teknik (ting. 4-5) still dengan pengakap jugak...join kembara 40 Km dalam masa 2 hari...sambil bawak beg yg berat...kat area kuala klawang n hulu langat...sampai ke sg. tekali....best!!!
  • Jawatan yang di sandang dulu .. hehe..

x banyak...pangkat tertinggi QM (Quartermaster) dalam pengakap sewaktu ting. 3....ting. 5 pulak jadi ajk biasa je...
  •  Nama guru kesayangan korang ..

cikgu Rosdi ~ org kuat pengakap skolahku...sampai skarang still contact dia lg...
cikgu Nazariyah ~ cikgu add math sewaktu di ting. 5 dulu....sebab dia blanja aku snack plate n ferrero roche..*betul ke aku eja nih??*...sebab aku dapat highest add math dalam klas dulu...sayang kat ckgu...*bodek..*
cikgu Julizah ~ cikgu subjek Pengajian Agroteknologi...ting. 4-5 dia la guru kelas aku....memang best...dapat macam2 ilmu dari dia...
  • Subjek paling disukai dan tak suka .. 

subjek paling disukai...>> add math n pengajian agroteknlogi...
subjek paling tak suka...>> fizik....*tapi tetiba jadi best pulak bila blaja kat U*
  • Kawan baik masa sekolah ..

hmmmm...asrul, hasif n syamel....tapi mereka nih xde blog....
  • Cita cita masa sekolah dulu

erkkk...selalu bertukar.....hahaha....saintis pertanian rasanya...*yg rase2 nk*..
  • Artis feveret masa sekolah dulu ..

xde kot...sebab dengar je lagu2 yg rase2 best...lagi pun d0k asrama...kurang terdedah sket....
  • Perkara yang paling tak dapat dilupakan masa sekolah 

hmmm...sewaktu darjah 4...terjatuh sewaktu berlari-lari...terpijak plastik n terjatuh...bibir bhgian bawah bengkak..sebab tergigit bibir...luka n byk darah...cikgu siap hantar g klinik lagiii..

time darjah 6...ade sorang cikgu sains (cikgu Marina)...tipu la kalau ade sorang budak lelaki x makan penampar dia....memang best kena penampar...sampai tersembur....semua merasa...sebab bising...dia ajar kelas sebelah...kelas aku xde ckgu masuk...sampai skarang dapat rasa penangan dia....alhamdulillah...UPSR aku, sains dapat A...senyum lebar dia tau...hehehe...
time ting. 5...tertidur dalam kelas sblom ustaz masuk nak mngajar...kawan2 x kejutkan...korang jahat...hehehe...bhgian blakang badanku disentap oleh ust. Zol Amri...malu aku...hihihi...
  • Jika dapat kembali ke zaman persekolahan , apakah yang ingin korang lakukan ..

rasa nak belajar sungguh2 n buat yg terbaik dlam setiap exam.....sebab lepas nih xde dah peluang nak belajar kat sekolah....
  • Ceritakan kenakalan yang tak dapat dilupakan sewaktu sekolah dulu ( tak kurang 100 patah perkataan )

errkkk...*.aku nih nakal ke kat skolah dulu??? macam skema je budak nih....*
pernah dulu terpijak cermin mata kawan....terpatah pulak dah...x sengaja...
n ada lagi rasanya...n ada lagi...kacau budak perempuan...bagi dia pen...bila dia tekan je pen tu...ada rasa 'shot' sket...menjerit dia....takut gila time tu...boleh pulak dia bantai menangis....*ala...aku buat bodo je...buat muka x bersalah...macam xde ape2 yg berlaku...*...padahal memang berpeluh n cuak time tu...
ade lagi...pernah pecahkan measuring cylinder kat lab sewaktu ting. 3....bukan sengaja pun....angin yg tiup sampai jatuh...aku pulak dituduhnya...
hmmm....1 lg...time ting. 2..menyorok bawah tangga time kelas math dgn 3 orang lg kawan....'anti' sket dengan cikgu math tu.....ape yg ktorang buat semuanya salah....adoyaiii...dah2...tu je tahap kenakalanku dulu...skarang dak 'baik' tau...

16 kata-kata blogger:

man yusoef said...

nak gak ah wat...tapi petang sikit...haha

nazirulhazwan~ said...

teknik sepang??hehe ko senior adik den.
nasran aka panjang.konal??

zaMir said...

man yusoef : cpat2..nnt tutup pulak dah..

zaMir said...

nazirulhazwan~ : alamak...den nih x brape ngam ngan junior...batch brape tu???

rabiatul said...

Ni mesti budak baik masa kt sekolah ni. :)

zaMir said...

rabiatul : sungguh 'baik'..hehehe

Kalamhati said...

hehe takde la nakal sangat..budak baik ni

zaMir said...

kak Kalamhati : erkkk...no c0mment...

Nur Azila Ismail said...

hahaa . lawak pen yg ada shot tu . kawan sy ada bg kt cikgu , bila cikgu tu tekan jer , terkejut ckgu tu hehe

zaMir said...

Nur Azila Ismail : tu masa form 5...suka2 mnyakat...hehehe..

Syafiq Rosli said...

nice memories

zaMir said...

Syafiq Rosli : more than a memories...

misz nana said...

fizik tak best!! ahaha

zaMir said...

misz nana : erkk...best kot...

Nur Mudrikah said...

datang dari umah encik ben ashaari singgah sini cari kawan.. salam ukhwah=)

betul2! fizik kat u best!

zaMir said...

Nur Mudrikah : tetiba rasa best pulak...kan2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat