Friday, December 3, 2010

susah cari aku...bila senang, campak jauh2...

Assalamualaikum wbt...
hmmm...sekejap je...dah jumaat....terasa cepat sangat masa berlalu...
sebelum nak citer pasal entry kali nih...jom la klik iklan kat bawah nih....
sesape yg ada simpan niat nak pakai blackberry tu ape kate jenguk jap link kat bawah nih....

yg ade simpan niat or hajat nak pergi jalan2 kat new zealand nih...Air Asia X ada buat promotion tau....sekarang nih pun dah hujung tahun...so, apa kata anda curi masa hujung tahun nih pergi holiday dengan family kat New Zealand....x nak pergi pun xpe....tp jom la klik link nih....huhuhu...support me please...

ok...berbalik kepada tajuk entry nih...
ye la kan...kita nih sebagai manusia biasa mesti ada buat salah kan...x kan boleh lari dari melakukan kesilapan....mesti anda pernah jumpa org macam ni kan??? mesti ada walaupun sorang....

sepanjang tempoh berkawan dengan seseorang mesti ada kawan yg mintak tolong kat kita macam2 bila dia dalam kesusahan....kita dengan sikap prihatin terhadap kawan pun tolong la dia....macam2 sanggup kita buat kan??

tapi bila ada satu2 masa tu kawan kita nih dok enjoy2 n happy...ala..senang citer..dalam keadaan yg didampingi ramai org la....dia buat seolah-olah tidak ambil tahu pasal kita...bila ditegur cepat melenting....haishhh...macam2 betul perangai orang zaman sekarang nih...

tp bila kita dalam kesusahan...susah betul nk dapatkan pertolongan dari dia....dulu kata "thanks tau tolong aku....nnt pape hal cari aku tau..."
bukan kita nak mintak dibalas...tapi dah dijanjikan kat kita....
bila kita kata yg kita pernah tolong dia..dia kata kita nih mngungkit....
mmg x boleh mngungkit...tapi...nak buat macam mana...rasa diri x dihargai pulak....

so, senang citer...kalau nak mintak tolong kat org....jangan janjikan balasan....cakaplah kat dia "hanya tuhan saja yg boleh balas jasa ko"...tu pun dah cukup....nnt susah jadinya....

p/s : nih sekadar berkongsi pandangan ja tau....x melibatkan mane2 org2 kat luar sane tuh.....sekadar untuk renungan bersama....
 

1 kata-kata blogger:

Sephi Sephia said...

Salam

Ya, Zamir. Betullah apa yang cuba awak kongsikan tu. Kawan ketawa memang ramai tapi kawan menangis memang payah nak jumpa. Dan jangan sekali berjanji kalau tak mampu nak tunaikan. Kita yang dah terkena, kena beringat di lain kali

=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat