Tuesday, August 9, 2011

Mercun oh Mercun…

Assalamualaikum semua….

Hari ni dah masuk 9 hari kita berpuasa….sekejap je dah nak habis 1/3 Ramadhan…huhuh…kalau yg bekerja tu, memang tak rasa cepat je masa berlalu….hahah…

Tiba2 aku teringat pasal mercun pulak….mercun, macam biasa…pelik la kalau takde bunyi mercun time bulan puasa nih…sebelum puasa pun dah ada…huhu…dulu aku pun ade la jugak main..tapi takde la tahap ekstrem…hahha…makin lama aku rasa macam tak berbaloi pulak main mercun nih…kan3?? dah la budak2 dulu mak ayah yg bagi duit belanja…kita pulak dok habiskan beli benda2 alah nih…tak patut…tak patut…macam mana dengan korang?? hahah….

Zaman sekarang nih dah macam2 jenis mercun ade…nama pelik2 je…hahah…yg POP POP tu…dah berevolusi pulak dah….dulu bentuk biji2 berbalut kertas…(sekarang pun ade lg…) yg sekarang pulak bentuk tiub….pelik2 je…

Yg jenis skrg punya aku takde gambar….tapi bentuk dia mmg mcm tiub kecik…

Tiba2 aku rasa macam banyak gila duit yg aku ‘laburkan’ dulu semata-mata untuk mercun…hahahha….

P/S: mercun POP POP nih boleh dikategorikan sebagai mercun ke?? hahaha….jom fikir sejenak…macam kelakar je bila dipanggil mercun….Winking smile

entry ringkas…mood: malas…

7 kata-kata blogger:

@taufiqhelios said...

musti stok kau byk kan dalam bilik tu...men mecun boob..haha..eh..pop..haha

fadhdeela said...

huhu teringt zaman kecik2 dulu...merccun nie jer yg mampu main..yg lain takutt :P seronokknyer zaman dulu :)

Azham Vosovic said...

fevret tu....mercum pop pop hahaha

Azham Vosovic said...

fevret tu....mercum pop pop hahaha

SyedGraphiX said...

mercun pop pop ni beli.. pastu baling kat kucing #eh.

Wan Ahmad Izudean said...

benda-benda meletup semua diketegori mercun kot! hehe :)

fahmie firas said...

Salam kenal,
nice blog,
done following you,
Kalau free jemput singgah ke blog saya,
Bagi komen and nasihat ok.
http://fahmiefiras.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat