Saturday, December 11, 2010

PELIK SANGAT KE NAMA BLOG AKU NIH ?

assalamualaikum wbt...

pada malam ni...rasa terpanggil untuk join segmen BA ni...kali nih segmen ni diberi nama  PELIK SANGAT KE NAMA BLOG AKU NIH ?.....*harap2 tak pelik la....*


  1. Sila ceritakan dari mana korang boleh dapat nama blog korang tu .. 

    erk...sebenarnya nama blog 'the first of me....' nih datang daripada tajuk sebuah lagu yg dinyanyikan oleh Hoobastank..tajuk lagu tu pun The First of Me...dari album Every Man For Himself....kalau nak tengok lirik dia.mintak tolong  pak cik Google carikan...memang minat dgn Hoobastank nih...lagu2 dia best..banyak maksud tersirat...*bagi saya best...anda?? terpulang la..*..kebetulan ada sorang lagi blogger yg same name blog nih dgn blog saya>> qarr jalil
     
  2. Apakah maksud disebalik nama blog korang .. 

    kalau try Google Translate...dia kata>> 'yang pertama saya'..kelakar pulak bunyinya...hmmm...bagi saya la...'the first of me....' tu membawa maksud sesuatu yg datang dari diri kita sendiri...segalanya yg terbaik untuk diri kita ditentukan oleh diri kita..kita yg buat pilihan...sama seperti apa yg orang selalu kata>> "kita hanya merancang..Tuhan yg menentukan..."...
  3. Siapa orang kuat blog korang tu ...

    orang kuat??? saya sendiri la kot....n tak lupa jugak blogger2 yg pernah singgah kat blog saya yg tak seberapa nih...lagipun baru je buat blog nih bulan lepas>> 16 November 2010...masih lagi belajar nak mantapkan blog nih...terima kasih kat followers n pengunjung tegar kat blog nih....
  4. Angan angan terhadap blog tu .. 

    hmmm....saya tak letakkan harapan untuk blog nih jadi popular ke...ape ke....blog nih sekadar untuk berkongsi sesuatu perkara...macam2...peristiwa yg dilalui ke...pendapat ke...hanya mgharap pembaca2 blog nih boleh terima isi2 blog nih...sebab saya ni pun masih baru lagi dalam dunia blogging nih....masih banyak yg perlu dpelajari...
  5. Kalau nak tukar nama blog , korang nak tukar nama apa .. 

    kalau tukar pun....nak letak nama nih>>>...*alamak..tak pernah pulak terfikir nak tukar...dah cukup sedap la pulak...*..sori...tak menjawab soalan...

  6. Kalau berkemampuan , korang nak iklankan blog korang tu kat mana ? 

    kalau x mampu...just buat kat tmpat biasa je..Fb, innit...kalau mampu pulak...kat majalah2 yg popular ke...yg slalu orang baca... 
  7. Blog yang pastinya wajib korang singgah setiap hari .. Satu je yeer ..

    erkk..1 je ke??? macam biasa la...blog sape lagi yg byk buat segmen2 nih...BEN ASHAARI...sebab boleh join byk segmen n naikkan trafik blog nih...bila tgk referral link kat nuffnang..byk datang dari blog BA.... 
  8. Sila lengkapkan .. SAYA SUKA BLOG SAYA KERANA .... tidak lebih 20 patah perkataan .. 

    SAYA SUKA BLOG SAYA KERANA blog saya nih byk buatkan saya rasa nak menulis menekan keyboard pasal apa-apa je walaupun 1 entry sehari...

11 kata-kata blogger:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Terbaekkk.

zaMir said...

LM : blog LM pun slalu saya singgah....terbang ke Qatar tiap2 hari..hehehe...

haniz said...

entri yang menarik

FUZY said...

dah datang bayar hutang jenguk2...hehehhe jom la lepak2 kat blog saya....

nuR izyan said...

oh..the first of me..hehe :)

zaMir said...

haniz : thanks...

zaMir said...

FUZY : thanks datang sini...jap gi lepak sana pulak...

zaMir said...

nuR izyan : yup!!! the first of me....

QaRr JaliL said...

oit!..ade nme aku gak..haha
tq..:D

zaMir said...

QaRr JaliL : promote....

rabiatul said...

Kte sama lah. Mesti nk tgk jgk bl0g abg ben tiap tiap hari. Hehe. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat