Tuesday, December 14, 2010

pitaya jam..??

assalamualaikum wbt....

tetiba pulak teringat pasal jam pitaya..atau dengan nama lainnya jem buah naga....
teringat waktu buat assignment untuk course PENGENALAN KEPADA PERTANIAN : KEUSAHAWANAN & PEMASARAN...assignment pasal BUSINESS PLANNING...untuk assignment tu....kami...*dalam group..*..kena hasilkan produk berasaskan pertanian n kena propose pasal produk tu depan group2 laen...hahaha...bangga pulak aku masa tu...dalam kumpulan aku..aku kena jadi Chairperson pulak dalam company tu....*gelak guling2 bila teringat time presentation..*..

dah la tak brape nak ready time tu...nasib baik aku x kena propose pasal FINANCIAL PROJECTION....kalau x msti kena hentam ngan lecturer habis2an kalau calculation tu x logik....aku just kena present tentang EXECUTIVE SUMMARY company je....haaa...lupa nak bgtau...nama company aku tu 'Rampai Kencana Sdn. Bhd'...*kawan aku yg bagi nama nih...ktorang terima je..sebab xde idea dah...*..kelakar pulak dengar nama nih...hahaha!!

kami propose pasal produk jem pitaya...nih la gambar jem tu...memang nampak sedap....



alhamdulillah...presentation tu berjalan dgn lancar...lecturer puji kat report ktorang sebab lengkap katanya...*terima kasih kat senior...sebab bg tunjuk ajar...hehehe...*

jem nih boleh buat sendiri...tp kena betul2 pandai buat la...lagi pun memang jarang2 kita dapat jumpa jem nih kat supermarket...kalau nak tau cara buat jem nih..g la google...konfem ade....gud luck...

8 kata-kata blogger:

man yusoef said...

haha...tp tak sure lak nnti ko ada amek basic entrepreneurship ke tak..kod MGM something...kena gak wat bisnes prop semua, run bisnes..tapi aku dulu jadi finance...huahuahua

zaMir said...

man yusoef : entah la...rasanya kena ambik jugak kot...

QaRr JaliL said...

wah, seronok buat presentation ni..melatih kite
tak pernah aku dgr pun jam ni
mcam dragon fruit je.

zaMir said...

QaRr JaliL : memang dragon fruit pun....name lain dia pitaya...

Sephi Sephia said...

Teringat juga presentation dan buku edisi khas tentang pitaya yang kena buat semasa pengajian dulu...

zaMir said...

Sephi : wah..best2..siap publish buku lagi..

eqbalzack said...

nak resepi jem dr air tangan zamir sendiri..hehe

zaMir said...

abg eq : alamak!! kalau stakat buat goreng2 biasa tu boleh la...kalau pasal buat jem nih...kne bukak buku la pulak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat