Tuesday, December 14, 2010

scottish fold...comel giler!!!

assalamualaikum wbt...

malam nih tetiba rasa tetiba nak menulis menaip keyboard nih...rasa gatal2 pulak nak post entry.....pasti ramai umat manusia yg kat luar sana suka jadikan kucing sebagai pet...yg slalu dengar asyik kucing parsi je kan....

kali nih nak tunjuk sket 1 jenis kucing yg jarang orang kita bela...x tau la sebab ape...tp memang comel giler...rasa nak kebas seekor je letak kat umah...nak main2 ngan dia...ni tiap2 hari asyik layan kerenah manusia je...sekali-sekala layan binatang lagi bagus kan?? x banyak ragam...huhuhuh....

nih la kucing yg dipanggil 'scottish fold'....macam pelik je nama dia nih...ntah sape la yg kasi nama nih.....comel x??? telinga dia nih penyek sikit....tp tetap nampak comel...hahaha....


*semua gambar di atas adalah daripada Google Images
geram tengok semua gambar2 kucing scottish fold nih...part telinga dia tu comel pulak...huhuhu

10 kata-kata blogger:

lieko hirahata said...

kan aku ckp aku da bace ;p
comellll kucing :3 miiiaaww

zaMir said...

lieko : memang comel nak mamp0s...geram btul tgk muka dia...

QaRr JaliL said...

cis..aku bru je nak post ttg ni..
haha..tadelah..
men2 je..:)

comel weyh..spe x grm ngn kucin

mira.una said...

kucing ny mcm xdak tlinge jee
haha

zaMir said...

QaRr JaliL : rase nak peluk je kucing nih...

QaRr JaliL said...

mcm burung hantu telinge die..
kat msia takde..
kalau ade pun mahal ..

zaMir said...

mira.una : ade..tp penyek sket...

zaMir said...

QaRr JaliL : ada....tp jarang2 jumpa...

juju.love.syam said...

shomelnya.... ritu nak booking anak kucing ni, tp mahal sgt la.. tak mampu lg nak membelinya... hehehehe

Cik Rimau said...

comeeeyyyynyyeerrrr.. geram!!! suke tgok kucing cute camnie.. huwaaaa.. nak sekor.. sy sllu kalau g Mid Valley msti singgah kat pet shop kat tingkat 3 tu sebab nak usha kucing2 cute.. suke2.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat