Tuesday, January 18, 2011

AKU INI LELAKI .. LELAKI INI ?

assalamualaikum semua...=)
dah tengah hari nih...dah lunch ke???
0k3..aku nak join segmen abg BEN ASHAARI nih...semalam khas untuk kaum wanita...hari ni...lelaki pulak...hehe...segmen>> AKU INI LELAKI .. LELAKI INI ?


  1. Pendapat anda mengenai wanita masa kini .. Citarasa anda ? Wanita pilihan anda .... Wanita yang berjaya , yang patut dicontohi oleh wanita sekarang pada pendapat anda .. Semua ini tidak kurang dari 100 patah perkataan ..
    errkk...sori ye kalau ade yg tersinggung..ni just pendapat aku je....hehe...hmmm...wanita zaman sekarang nih, sangat2 berbeza dengan zaman dulu...sekarang nih mereka lebih mengejar cita2 untuk berjaya..kan2?? korang boleh tengok sendiri...aku nih..kat U...mmang segan bila naik bas tu aku sorang je laki...tp ade aku kesah?? haha...niat aku bukan nak jual saham pun dalam bas tu...*walaupun ade jugak segan sket2*...tp memang x dnafikan...mereka nih pandai dari segi akademik..bab2 hafal kasi la dorang ye...tp tidak untuk  kemahiran amali...hanya segelintir je yg nmpak betul2 boleh mngamalkan ape yg dorang belajar untuk teori ke amali..haha...itu lah kelebihan lelaki...
    wanita pilihan??..hmm...jap2..rasenye nak yg biasa2 je...x perlu la yg famous2..haha..memiliki sifat2 perempuan yg sebenar....tak mudah putus asa...yg kuat semangat....n yg penting..pandai buat keje2 pmpuan...haha...sebab zaman skarang nih..aku perhatikan dalam kalangan kawan2 pmpuan aku kat U nih..kbanyakan x reti masak ..*sorry to say...*..mereka rasa pelik bila tau yg bdak2 laki nih rajin masak kat bilik....haha..*termasuk aku.*...bila ada rice cooker kat bilik pun dorang fikir pelik...ape yg dorang fikir x tau la...dorang kate dorang ade water heater je..haha...
    wanita yg patut dicontohi...hmmm aku rase arwah Datuk Sosilawati...sebab aku tengok bisnes dia tu...sungguh berjaya...dia mampu lakukan semuanya sendiri....n mampu berdiri di atas kaki sendiri....huhuhu...itulah wanita yg patut dijadikan idola dalam bdang perniagaan
  2. Nasihat untuk anak anak gadis zaman sekarang ..
    nasihat aku..jagalah perangai n adab bila berkawan tu...kadang2 perempuan nih lebih2 pulak..selamba je sentuh laki saje2...tak tau hukum ke?? n jagalah pakaian tu...tutup aurat bg yg islam tu...malu aku tgk kdang2...huhu...jaga adab bila berkawan dgn org bukan muhrim ye...janganlah buat benda2 pelik ye yg boleh jatukan maruah diri n kluarga...

30 kata-kata blogger:

Sunah Mohammad said...

huhu..terima kasih untuk pesanan tu..

liyana said...

nice entry..

CT NoArIzAh ArIs said...

Teguran yg membina utk ank gadis zaman sekarang !

yad'z said...

baekkk... kami akan ikut nasihat... hehe...

Nour Akmal said...

nasihat yg bagus..=)

follow ur blog..

Qaseh dalia adelia said...

insyaAllah awak :) tq for advise ,, u too hope be a nice man.. :) n ketua keluarga yg baik kelak

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

thnx share. mungkin wanita2 bole berubah pas ni :)

Syafiq Rosli said...

cayalah..nice

eni said...

:) bagusla.... smoga kamoo menjaga seorang wanita dgn baek mcm kamoo ckp kat sini...

Aziela said...

Ada yang agree anda yang tak..hehehehhe.. but your opinions are from different angle..akak sukerr...

zaMir said...

@Sunah Mohammad
ok...sama2 kita mngingati...=)

zaMir said...

@liyana
thanks yana...=P

zaMir said...

@CT NoArIzAh ArIs
harap2 mereka di luar sana tu ambik pengajaran...=)

zaMir said...

@yad'z
yup...dgr nih...hehe...

zaMir said...

@Nour Akmal
thanks ye..nnt follow balik...=)

zaMir said...

@Qaseh dalia adelia
i hope so....but it's too early to think about it...haha....=)

zaMir said...

@Syarifah Nornazrah Al Yahya
sama2 la kita tegur-mnegur antara 1 sama lain ye...=)

zaMir said...

@Syafiq Rosli
haha...ade jugak laki komen...=)

zaMir said...

@eni
insyaAllah....sume orang unguinkan yg terbaik kan?? =)

zaMir said...

@Aziela
thanks akak...lain org lain pendapat kan?? nnt share la akak punya opinion pulak...=)

Abhamz said...

salam, best la entri ni....

zaMir said...

@Abhamz
haha..sekadar renungan bersama...=)

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Terima kasih untuk nasihat tuu :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

cari yg sopan santun dan tau hukum hakam ye zamir..huhu

zaMir said...

@Rabiatul Adawiyah Abd Rahim
saling ingat mngingati...=)

zaMir said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)
ok sis!! lambat lagi..tp kne survey skang..hehe...=)

NOOR FATIN said...

sebut pasal xreti masak, dushh!! terkena sebijik kat muka aku. keh3

zaMir said...

@NOOR FATIN
sori ye...hehe..=)

Sham said...

a'kum junior...

ni senior ko batch 95-01 folow ko ni...

zaMir said...

@Sham
ok senior...hehe...nnt junior nih follow balik...=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat