Saturday, January 15, 2011

BEN ASHAARI ! MASIHKAH KAU INGAT ??

assalamualaikum semua...=)


huhuhu...baru lepas join segmen BLOGGER GEGARKAN 'U'...ade pulak segmen abg BEN ASHAARI nih...kena join...rugi x join tau..haha...=)...kalau nak join..klik [sini]



Segmen BEN ASHAARI ! MASIHKAH KAU INGAT .. ini adalah sebuah segmen yang mudah .. Apa yang perlu korang buat ialah menceritakan  dengan  mengimbas kembali saat saat kali pertama korang berblog .. Pahit getir korang buat blog .. Susah senang ... Suka duka ... Mereka yang datang dan pergi ... Blogger pertama yang meninggalkan komen .. Kutukan serta kejian .. Bagaimana korang mendapat inspirasi serta semangat untuk bangkit kembali .. Mereka yang sering memotivasikan korang .. Dan macam macam lagi ..
  1. Sila taipkan cerita dengan mengambil point yang diberikan diatas sebagai panduan dalam.. Ingat , setiap karangan mestilah MELEBIHI 100 patah perkataan ! Lebih tauuu.. kalau kurang , aku takkan senaraikan ...
    masih aku ingat...aku buat blog nih pada 16 November 2010..esok harinya adalah Hari Raya Qurban 1431....pada entry pertama, mengisahkan tentang diri aku..siapakah aku...kenapa aku buat blog..huhuhu...dulu aku sendiri yg pandang rendah kat kawan aku yg buat blog nih...asyik kata kat dia yg ko nih buang mase je lah...haa..sekarang aku dah ade blog..so, ape nak aku kata kat diri aku nih?? adakah aku pun buang masa jugak?? aku silap...silap sangat2...sebab blog la banyak mengajar aku macam2 perkara...apa yg aku buat setiap hari mesti rasa nak kongsi dalam blog nih..nak ongsi dengan rakan2 blogger2 lain...
    susah & senang..banyak...lagi2 pasal trafik..bila jatuh menjunam..rase kecewa sangat2...huhu...aku berusaha nak naikkan lagi trafik kat blog nih...buat macam2..itu la..ini la..trafik akan tinggi bila aku join ape2 segmen dari blogger lain..terutamanya abg BEN sendiri....n aku perhatikan blog2 yg ramai pengunjungnya..bagaimana mereka buat entry..apa yg mereka kongsikan...ramai blogger yg memotivasikan aku untuk terus menaip kat blog nih..antaranya...abg eqbalzack , org selalu panggil abg eq.....sis LM...n ramai lagi...aku tengok dari segi penulisan n penyampaian mereka sangat2 menarik n membuatkan aku datang ke blog mereka setiap kali aku sign in blog nih...
    ni lah orang yg pertama komen kat first entry aku...Hanim Mahali..hari nih jugak aku dapat first BE aku dari nuffnang...sangat2 teruja..esok genaplah 2 bulan umur blog aku nih...16 Nov 2010~16 Jan 2011...terima kasih nuffnang!!!
  2. Berikan satu nasihat buat blogger blogger baru ...
    nasihat aku buat blogger baru...jangan terlalu gopoh ketika berblog..slow2...memang susah nak naik bila mula2 buat blog...jangan merungut bila trafik jatuh...banyak2 sabar...bila ade orang mengutuk..jangan tutup blog nih..teruskan saja....jadikan ia sbg 1 motivasi...=)
  3. Sila berikan satu blog yang telah korang FOLLOW hari ini .. Paling terkini !! Tulis urlnya .. dan kenapa korang follow blog tu.. haaaa ..


    hmmm...hari ni aku follow blog yg dah follow blog aku...aku nak balas balik follow tu..hahaha...bukan i follow u, u follow me back ye...just nak bagi support jugak...ye la..orang dah support kita, xkan x balas balik jasa dorang kan....nih la blog yg 1st skali aku follow hari ni>>
    http://syairanitarmizi.blogspot.com/

12 kata-kata blogger:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat