Wednesday, January 12, 2011

kenapa selalu kata takde masa..??

assalamualaikum semua...


hmmm...aku baru balik kelas....letih...hari nih sbenarnye kelas start pkul 1pm..lmbat...dah la time2 tu orang duk sibuk2 nak ngantuk..kan2.??


1-2 pm..Kenegaraan Malaysia..
3-5 pm..Masyarakat & Perubahan..
5-7 pm..TITAS...nasib baik ari  ni TITAS xde...batal....kalau x dah tepu aku...


aku nih gatal2 nak kuar awal pagi tadi...kuar pkul 8.30 am..haha...g la sarapan roti canai n milo kat FEP...pastu g pusat asasi...d mane tmpat aku belajar dulu...*aku ingat woo..xleh lupa...tu la tmpat yg byk bg ilmu kat aku 1 mase dulu...*...nak g mintak sign lecturer utk pngecualian kursus..hehe...nak drop subjek la....n pastu g la jumpa lecturer yg paling2 aku sayang dari mula2 aku masuk asasi nih...Dr. Asmah...walaupun nmpak tua dari luaran..tapi dia sangat cergas n energetic...aku respect kat dia...kne la dgr dia ceramah sket..tpa ku suke dgr dia ceramah...sgt2 bagus...dia ckap..."Allah bagi kita masa je free..kita kena pandai manage...jgn pnah ckap xde mase je...so, korang dah degree..lg la kne pandai manage..jgn slalu ckap>>ala..esok ade lg..sempat lagi kan..."
hmmm.. dari situ aku fikir...knape la selama nih aku asyik ckap xde mase je...padahal byk sangat2...aku je yg slalu bazir...bila org study..aku x study...bila org x study..aku pun x study...hahaha....


ok2...aku nak melencong sket...sori yek..=)
lepas dpat sikit2 ilmu tu...aku lepak2 kat library...aku heran...mane g student2 under-graduate nih?? ramai yg post-graduate je...huhu...dorang lepak kat tingkat atas kot...bukan aku study pun kat library tu....aku bukak laptop n online je...hehe...sambil2 google pasal assignment aku nih...


pasal subjek Masyarakat & Perubahan [Society & Changes] yg aku belajar tadi...best2!!
ade sorang student foreigner..dari iran..pmpuan...so, lecturer tu kne la speaking fully english..tp ade la selit2 lawak dlam bhase mlayu...hehe...
aku ingat subjek nih blaja pasal evolusi ke...ape ke...tapi aku silap...rupanya blaja pasal khidupan manusia nih...pasal diri kita nih...ape yg kita lakukan untuk mghadapi ssuatu prubahan tu...cara utk kita mnguruskan sesuatu mngikut arus masa...n macam2 lagi la...aku byk gelak kat kelas tadi...byk sangat lawak yg lecturer tu buat tadi...hahaha...smpai skarang aku ingat lawak2 dia tu...


nih gambar lecturer aku tu..lawak2 dia best!!
curik dari Google...hehe...siap masuk newspaper tu...hahaha..=)

8 kata-kata blogger:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Masa tu kita yg manage...samada nak biar dia berlalu cam air sungai atau biarkan terisi dengan aktiviti bermanfaat.

zaMir said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)
betul tu sis..
skang nih saya xnak dah bgun lewat2 walaupun xde kelas pg...=)

Wan Ahmad Izudean said...

dah join segemen yang ko cadangkan!
http://xpresikuseven.blogspot.com/2011/01/saya-pelajar-upm.html

FasiHaH SupiaN said...

betul tu...kita yang pilih untuk jadi seperti itu..kita yg kene ubah dulu diri kita..bukan salahkan masa yg dah berlalu...

zaMir said...

@Wan Ahmad Izudean
0k2..nnt aku terjah!!!=)

zaMir said...

@FasiHaH SupiaN
masa tu x salah pape pun..kita je..antara nak atau xnak...betul kan?? =)

Wan Fakhrul Rin said...

Best nee degree.. bila la pulak turn ak ek? huhu

zaMir said...

@Wan Fakhrul Rin
best??
aku pun xtaw lg part mane yg best tu..baru nak rase..hehe..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat