Wednesday, March 9, 2011

Anak bongsu….best??

Assalamualaikum semua….Hot smile

selamat pagi….update saja-saja je pagi nih..kelas pukul 1pm..lambat lg..hehehe…pagi nih aku nak cerita sikit pasal anak bongsu nih…sebenarnya ada macam-macam orang cakap pasal anak bongsu nih…ada kata dia manja la…senang dapat macam-macam la…entah la….aku nih..anak bongsu jugak..tapi bagi aku…takda bezanya kan?? hehe…aku nih anak bongsu yg daripada lima orang adik beradik….1st, abang aku…then..ada tiga orang kakak…last skali aku….

sebenarnya aku rasa biasa je jadi anak bongsu nih…sape kata ade diskriminasi antara anak bongsu dengan anak sulung??? mana ada!! mungkin korang je kot yang rasa macam tu…aku seronok jadi anak bongsu sebab:

  • aku nih dapat macam-macam daripada abang & kakak aku..kiranya aku nih tukang recycle barang-barang dorang la kan..hehe..contahnya buku, baju & apa-apa je lah yang dorang rasa sayang nak bagi kat orang lain ataupun nak buang…
  • aku dapat duit belanja dari dorang…hehehe…sebab dorang dah kerja…tu yang paling best tu…kadang-kadang bial nak balik UPM, dorang hulur kat aku RM 50…hehehe…senyum je la aku mampu tunjukkan…Open-mouthed smile
  • bila kuar jalan-jalan, dorang yang kena belanja aku..keh3…suka aku mengikis nih…errkkk…jahat la ko nih…hahaha…Angry smile

dan korang jangan ingat aku nih seronok je sentiasa….tapi kadang-kadang tu ada jugak rasa tak seronok…macam nih:

  • aku selalu je kena buat keje rumah…tapi aku suka…entah la..seronok kot…takpe la…dorang kan selalu bagi duit belanja kat aku..hehehe
  • aku nak beli sesuatu yg ‘up’ sikit daripada dorang pun selalu kena bising-bising…contohnya handphone….hehehe….aku berhajat nak beli dslr…tapi dorang pun tak pakai dslr…aku senyap-senyap je dulu…tak bagitau dorang lagi…target aku nak beli CANON EOS 600D…baru je kuar…RRP: RM 2999…tgh promotion skang…RM2799…tak sampai seminggu lagi dia kuar….nak kumpul-kumpul duit dulu…hehehe….Be right back

mak ayah aku tak berat sebelah pun kat kami semua…sama rata..hehe…sayang lebih….apa-apa pun kita kena la terima yang kita nih siapa sebenarnya…tak kisah la kita nih anak bongsu ke…anak sulung ke…sama je….tak perlu nak berdendam dengan adik-beradik kitaThumbs down…air dicincang takkan putus…kan3???

27 kata-kata blogger:

♥sophie♥ said...

eh eh ;D same la,,fie pon bongsu dr 5 beradik jugak ! hee
btw,,betul la tue semua kat atas tu fie sokonmg :)
fie rase same je semua,,ikot parents kot..kalau yg manja sgt tu,,parents la yg mnjakan lebih,betul x ?
lagy satu fie nk tmbh yg tak best jadi bongsu nie,,kita tak ada adik .
bila duduk umah,semua dah keje da kawin..parents sibuk ada keje kat luar..so,tinggal la sesorang di umah! hahaha sedih !

taufiq helios said...

kita serupaaaa~~~weh!! DSLR mahal ko tuh nnti bole aku guna gak kan..kita kua snap snap slalu eh

Mai said...

haha.. jadi anak sul0ng!!! drpd 3 org adik beradik..
jadi anak sulung pun ser0nok jugek.. :P

Ujang9897 said...

Patut la...!!!!!!!!!!!!!!

MIA said...

la, bongsu ke ? tapi kita tak sama lah. HAHAHHA

TheChekJah said...

haha... anak no dua adalah org pertama yg dapat barang second hand.. kalau ana last? mngkin dah bukan yg pertama... haha..

::Budak Degil:: said...

sy pon anak bongsu...seppp!..hehehe..untung kite kan.. :)

Wan Ahmad Izudean said...

bagi aku la anak atas best sebaba dapat banyak benda berbanding adik2..hehe

zaMir said...

@♥sophie♥
ha'ah...bila takde org kt rumah., jd bosan..sunyi je...

zaMir said...

@taufiq helios
errk..ntah zaman bila la aku dpt beli..hah

zaMir said...

@Mai
yang mane2 pun seronok sbnarnya..kita je yang tak tau kdg2

zaMir said...

@Ujang9897
ape yg patutnya!??

zaMir said...

@MIA
ape yg tak same tu??

zaMir said...

@TheChekJah
haha..tp kdg2 anak bongsu la yg baru

zaMir said...

@::Budak Degil::
haha...seppp!!!

zaMir said...

@Wan Ahmad Izudean
tapi nanti tggu la...ko kne bg mcm2 kat adik kau...hahaha...

amin said...

aku pon anak bongsu..ada best dan x bestnyer..setuju dengan statement ko :)

ice cream said...

sy pun anak bongsu...sy x suka jadi anak bongsu..slalu kne buli ngn kakak ngn abg..uwaaaa!!!!tp sy syg dieorg jugak..huhu..ramai owg ckp anak bongsu ni manje..xla...manje sikit je kan, zamir???kte bako je org yg ckp kte manje..huhuuhu

Dang Intan Duka said...

halo..

anak bongsu kadang2 best gak.. :) dang ramai kwn yg anak bongsu ni..mcm2 feel la yang dang dpt dr dorg..tp xtaw la zamir punya feel mcm mane kan..hoho

pape pun, dang ank sulung..hoho
taiko!!~~ haha

zaMir said...

@amin
tp..apa2 pun itu adalah takdir..kita terima seadanya...=D

zaMir said...

@ice cream
hahha...buli tu biasa la...tp seronok..hahah....betul tu..xde masa nak manja2 kan??

zaMir said...

@Dang Intan Duka
owwhhh..kak long rupanya...haha...jgn suka bulia dik2 ye....hehe...=P

FasiHaH SupiaN said...

zamir, setuju dengan entri ni...sebab FS pun yang akhir juga...sama ja....yg akhir ni lah yang selalu kena wat kerja2 sebab yg besar2 dah berkeluarga...

zaMir said...

@FasiHaH SupiaN
haha....betul tu...setakat nih baru abg saya sorang je yg dah kahwin..tp kakak2 lain sume nye busy keje...

Anonymous said...

cehh!! poyo la plakk.. hahaha

sicomot-comel said...

yeah.geng ank bongsu !!! ^^

lg satu,,tringin nk langkah bendul lah nnt..hahaha

zaMir said...

@sicomot-comel
errkkk...hahaha....kesian akak n abg..tgk adik dia kawen dulu plak....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat