Friday, March 25, 2011

Steamboat Orang Bujang…

Assalamualaikum semua….

Sepatutnya entry nih dah publish malam tadi..tetapi disebabkan kekenyangan terlampau…so, tak dapat nak publish malam tadi…hehehe….

Malam tadi aku dengan member2 aku menjalankan 1 operasi ala2 makan besar la jugak…haha…tetapi tetap enjoy dan puas…sebab masak sendiri tau…walaupun simple..apa ktorang kesah kan?? ktorang jugak yang makan nanti..bukannya orang lain kan??? hehehe…lepas maghrib malam tadi…kami bertolak ke Giant The Mines..duduk la berhimpit dalam kereta Kancil member aku sorang nih….5 orang…masing-masing makan space kat seat blakang..hahah…

dah selesai beli…sampai kolej je…terus mulakan operasi….jeng3!!!!

IMG_0357

nih baru je mula masak…pakai kuah tomyam…hehehe….bersih je nampak bekas nih….tapi..bila dah start nak makan…masing-masing jadi “orang lain”..biasa la..lelaki kan…time makan..mesti makan sungguh-sungguh…Smile with tongue out

IMG_0363

haaaa..tengok tu..sampai kering dah periuk tu…punya la pelahap masing-masng…termasuk aku…*aku dalam gambar..2 dari kanan….hehehe*Hot smile

IMG_0369

haaa…tengok periuk tu…nih round ke berapa entah la…memang ktorang masak banyak kali..sebab bahan dia banyak sangat-sangat….aku surrender bila dah round ke-3…hehehe….tapi apa yang pasti…tiada pembaziran berlaku…habis licin periuk tu kami kerjakan….Thumbs up

sekali-sekala seronok jugak kan makan ramai-ramai macam nih…bukannya dapat selalu pun….Laughing out loud

28 kata-kata blogger:

nikaviolet said...

waaaarrrghhh...terbaek....

taufiq helios said...

ko memang makan banyak kan Z. haha!! :)

Izamir Ridzwan said...

nyummy

Fakhrul1409 said...

aku nak gak!! hahaha

Sunah Mohammad said...

uiks~ sedap eh???

nadia ar-rumaisha said...

wahhhh seronoknyer....lebih2 lagi mkn dgn kwn2 yg satu kepala...

arep_lockermonth said...

seronok kot dapat makan same2!lebih2 lagi kalau masak sendiri~~

arepnakbebel: bintang ku malap!kenapa ek?

imah said...

pasni buat untuk aku palk bro!

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Sedapnya! :)

KyêrulL said...

addoooooiii wei lapar aku tgk gambar niE.. siot.. aku dh lah puasa sunat niE HAHAHAHAHAHA

Syafiq Rosli said...

pergh terbaik kot

miss nailofar... said...

huwoohh...
sodap2...nak pinjam periuk buley?huhu..;p

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh sedapp

zaMir said...

@nikaviolet
haha...memang terbaek!!!

zaMir said...

@taufiq helios
biasa la....ko pun same...grrr...=P

zaMir said...

@Izamir Ridzwan
errmmm...nyum..nyumm...=P

zaMir said...

@Fakhrul1409
errkkk....tak sempat dah...dah abis daaa....=P

zaMir said...

@Sunah Mohammad
hahaha...bila dah lapar...sumenya jadi sedap...=P

zaMir said...

@nadia ar-rumaisha
yupp....memang enjoy habis la....

zaMir said...

@arep_lockermonth
apa yang kita masak...mesti sedap bagi kita..mungkin orang lain kata x sedap kan...hehehe

zaMir said...

@imah
eeerkkkk...ko bli bahan2....aku buat..okk??

zaMir said...

@Rabiatul Adawiyah Abd Rahim
sedap sampai kering kuah dia tau...hahaha

zaMir said...

@KyêrulL
puasa??? errkkk...hahaha

zaMir said...

@Syafiq Rosli
mungkin terbaik bagi ktorang kot...hahah

zaMir said...

@miss nailofar...
boleh..tp kena tanya member la...hehehe...tu dia punya...

zaMir said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)
memang sedap, akak...nanti bila dah balik msia...kita masak sama-sama ye...hehehe...

esul said...

wahhh..nampak sedap.
aku dgr hakim cite takleh nk bayangkan steamboat ni.haha

skang bru nampak.gojezz!

maszull said...

assalamualaikum zamir...Ya Allah seronoknya mkn reramai ni sampai licin periuk tu dikerjakn...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat