Sunday, June 12, 2011

Pre-Operation & Post-Operation…

Assalamualaikum semua….

kali nih aku nak kongsikan mengenai kucing yang aku ada ceritakan dalam entri INI….dah selamat menjalani pembedahan mata pada hari Rabu lepas….mata sebelah kanan dia terpaksa dibuang sebab memang dah tak boleh berfungsi lagi….

Kalau tuan punya kucing nih bawak awal-awal untuk pemeriksaan kat klinik, mungkin boleh diselamatkan….tapi ni dahtahap kritikal…so, doktor tu sarankan untuk membuang ketumbuhan tu sebab nanti makin teruk jadinya…2 gambar pertama nih adalah keadaan dia sebelum pembedahan…

 

IMG_1958IMG_1957

Yang ni pulak selepas pembedahan….kesian pulak tengok dia…tapi nak buat macam mana…tu yang terbaik daripada biarkan dia terus menderita….kalau dibiarkan..bernanah…kadang-kadang berdarah…

DSC00095

**gambar tak berapa clear…guna camera phone je…

DSC00115

yang nih merupakan bahagian yang telah pun dibuang….letak dalam cecair formalin…

9 kata-kata blogger:

senyumSOYA said...

adei..sakit nya meow tu..

t kasi dia makanan byak2 ya..
tu rasanya formalin..bau dia menusuk mata and hidung~ huhuhuh...

IzudeanIzed said...

larutan formalin! ahaks.

NURUL NADIAH MAMAT said...

kesiannya.....1st time dgr kucing operate dan ada ketumbuhan....

MIA said...

dah surgery dah ? best best haha

♥ sALmiE ♥ said...

alhamdulillah..lakukan yang terbaik buat binatang kesayangan nabi kita ini :)

imah said...

sian die!

eqbalzack said...

arghhh zamir...abg eq demam ni. baru balik dr bali. agaknya sebab tengok org pakai bikini kat sana...terus demam! hehe

logorithm said...

Sebijik macam kucing I dulu. Tapi sekarang dah hilang entah ke mana.

CikBulat said...

kesiannya.. benda2 ni sebab apa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat