Saturday, October 29, 2011

Pagi yang lesu…

Assalamualaikum dan Salam hujung minggu…

Pagi sabtu yang bermula amat lesu sekali…bangun je dari tidur…badan rasa tak sedap2…panas2…menggeletar….ok..aku dah dapat isyarat…yg mungkin pnyakit alahan yang aku alami sejak 2006 (tingkatan 3)…sampai sekarang tak tau apa benda yg aku alergi sangat nih…masih menjadi tanda tanya…Sick smile…satu badan kena gatal2…tapi selalunya 1-2 hari dah ok la bila aku tahan…mandi dengan antiseptik (Dettol) …hilang la lepas tu…

Aku cuma mampu tahan dan tahan je….tak boleh berpeluh sikit..mesti rasa tak selesa langsung…tapi hari ni punya lain dari yang lain…masa nak breakfast tadi…lepas je duduk, trus rasa macam tak bermaya…tiba2 takde selera nk makan nasi lemak dgn air Neslo ais….tiba2 je…rasa nak pergi tandas…nak basuh2 muka…tiba2 dalam perjalanan nak g tandas tu..aku rasa makin kabur penglihatan aku…nampak bayang2 orang lalu-lalang je..nampak bayang kerusi, terus aku duduk…sikit2 rasa lega tu datang…blood pressure dah naik sikit…normal…aku masuk tandas kejap…tengok muka…dah kurang sikit pucat tu….hurmmm….selera makan tu sikit2 datang balik…Pizza

Lepas breakfast…aku rasa lega sikit..malas nak ke klinik….tapi, nak buat macam mana..ade orang tu paksa jugak aku pergi jumpa doktor…doktor kata nak buat injection untuk alergi tu..tapi dah kurang…so, bagi tablet je…blood pressure dah normal…Thumbs up

Pelik pulak kali nih….lepas je aku ok dari pitam tu…terus rasa kurang rasa panas dah badan aku nih…hilang ras2 alergi nih…tu belum lagi makan ubat…huhuhu…alhamdulillah….aku rasa lega sikit kali nih…cepat je dia sembuh…sekarang nih aku teruskan je makan ubat yang doktor bagi tu untuk betul2 bagi aku recover balik…letih badan lepas pitam tu ade lg rasa smpai sekarang…nak kena rehat je…esok dah balik UPM…berakhir la cuti mid sem untuk semester nih…sekian…Be right back

*macam tulis surat pulak dah anjang2 nih…sori takda gambar yg berkaitan yang dirasakan perlu untuk aku letak…eheheheh…Winking smile

8 kata-kata blogger:

Sunah Sakura said...

dia pun pakai live writer...dia la kan buat dia tu pakai live writer gak..ahahaha~

eh, komen entri lah...ermmm, kesian dia alergi sampai camni eks~ kene observe la punca alergi tu..mungkin ke tempat tido? hurmm...

lieko hirahata said...

huhu zamir. kaw alergi anjing kot. hihi. joking ^_^ get well soon!!

kaizen said...

kire ok la cuti... ak ni keje bhai...

**::CIKNUURUL::** said...

salam,.

Cn baru jee baik dr gatal2,.alergi jugak,.uhui,.xpernah2 dapat kegatalan yg melampau,.alhmdlillah,skang dh baik,.cume kne mndi dgn sabun antseptik je dh,.:)

Wan Ahmad Izudean said...

ko kena berendam dalam dettol lah lepas ni.. :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

cari punca alergi tu dr mana zamir..jgn biarkan.apa pun mkn ubat dan jg diri

Suhazli said...

semoga cepat sembuh..da mmg sembuh da kan?hehehe..

esok da stat kuliah..tensen..

iza said...

Assalam..
Salam perkenalan.
Moga cepat sembuh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat