Thursday, December 23, 2010

Keputusan PMR 2010...

assalamualaikum semua...

hmmm...msti ramai student2 form 3 kat luar sana tak sabar nak tau result exam  PMR 2010 yg mereka ambil beberapa bulan dulu...cemerlang?? 8A??...x ke mana2 dik oiii kalau dah masuk form 4 korang 'honeymoon'...tgk la SPM nnt...saya dulu ambik PMR tahun 2006..result x membanggakan...4A 4B je...yang dapat A..BM, Math, Kemahiran Hidup n Geografi je..yg lain semua B.....nak masuk sbp?? mmg out of list la...mrsm?? ade jugak apply...tp x dpat..x layak, minimum 6A...saya buat pilihan untuk ke sekolah teknik je...sebabnye...nak tentukan bidang kita...nak rase jugak duduk kat asrama...nak ubah suasana belajar...n macam2 lagi la....

so..kalau dapat cemerlang PMR nnt...jangan la bangga sangat n sampai main2 time SPM nnt...ade kawan saye...PMR dpat 8A...duduk 1 kelas yg same time kat skolah teknik dulu...tapi...SPM dia lg teruk drpd saya....bukan saya nak berlagak...tapi pelikla pulak...kesimpulannya...mane2 exam skali pun..jangan la kita nak bangga n berlagak sangat bila dpat result cemerlang...x kemana pun berlagak tu...alih2 situ jugak...psst...bacelah tagline kat header blog nih..n renung2kan...

dari Google

6 kata-kata blogger:

nazirulhazwan~ said...

PMR bende mudah, dpt 8 A toksah nak bangge la. SPM pon same. nak tau betol2 power ke tak, tunggu kt U, hehe

zaMir said...

nazirulhazwan~ : yup...kat situ baru tau siape tuah, siape jebat...

Tn.Punya said...

tahun ni adik aku tyakda ambil PMR.. SPM je yang ada..

zaMir said...

Tn.Punya : gud luck kat dia ek!!

mohamad.irwan38 said...

sy setuju p'dpt anda.. sy pun pelajar PMR tahun ni..saya cuma nak bagitau yg keputusan itu tidak lah terlalu menjamin masa depan yg bahagia & kehidupan skrg ni pun m'merlu'n banyak wang apalagi pada masa hadapan.. yang pasti pelajar pada masa skrg perlu merancang masa depan mereka dgn memiliki kemahiran yg tertentu yg dpt menambahkan p'dpt'n mereka walaupun mereka tidak bekerja dgn kerajaan pada masa kelak.. tetapi ia haruslah seimbang dgn p'capai'n akademik... tahniah kpd pelajar yg cemerlang PMR 2010.. & kpd yg kurang cemerlang, bukan bererti and gagal seumur hidup.. "Be proud of YOURSELF!"

zaMir said...

mohamad.irwan38 : ulasan yg menarik!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat