Thursday, January 13, 2011

BLOGGER GEGARKAN 'U'

assalamualaikum semua...
hahaha...lambat join segmen nih...sebab busy tadii....kelas baru je abis....
kalau nak join, klik la [sini]
ok2...no bebel2...aku nak jawab soalan2 nih....





  1. Belajar mana ? Jurusan ? Tahun ?
    skang nih belajar kat UPM...kat Serdang...hehe...belajar dalam jurusan Doktor Perubatan Veterinar di Fakulti Perubatan Veterinar, UPM...nama ringkasnya DVM (Doctor of Veterinary Medicine)...baru first year....lepasan asasi sains pertanian..kat UPM jugak....asasi 3 semester...bacelor pulak 11 semester...so, aku dok UPM nih dalam mase 7 tahun...lame tu...skang baru nak masuk 2 tahun...ade lg 5 tahun....=)..insyaAllah aku mungkin grad 2015-2016 nnt..=)..
  2. Asal mana ? Umur ?
    aku lahir kat Kuala Lumpur...menetap kat Gombak, Selangor....Umur?? muda lagi....tahun nih baru nak masuk 20 tahun....tapi ade orang kate muka akunih dah macam 25 tahun...hahaha....lawak2...
  3. Kenapa amik jurusan itu ?
    errkkk...pasal nih aku je yg paham...aku ambik jurusan nih sebab minat2 sangat2 dengan binatang nih...kesian tengok binatang2 nih kena macam2...walaupun mak aku x brape suka aku ambik jurusan nih...tp, aku 'degilkan' diri jugak..skang dia dah boleh accept...aku nak buat cmne...aku x mnat bdang2 teknikal nih...abg n kakak aku sume dari latarblakang engineering...so, ape salahnya aku pesong sket...hehe...
    seronok tau...rase puas bila dpat bela nasib binatang2 nih....lagipun..bidang nih jarang2 diceburi lelaki...dalam kuliah 1/3 je laki..huhuhu...n 1 lagi...jurusan nih best sangat2 sebab praktikal dia best...masuk ladang...masuk zoo..macam2 lagi la...n nak bgtau kat sini...jangan la salah sangka pasal pegang2 bnatang yg ehem2 tu....x salah nak pegang binatang tu...dia pun makhluk tuhan jugak...cuma pastikan kita samak je lepas sentuh dia tu...ok...=)..stakat nih aku belum pgang lagi la...sbb tu start 2nd year n above...banyak masuk ladang2...kat kolej yang aku mnginap skarang nih banyak betul kucing...sumenye manje2 pulak tuh....hihihi...=)
  4. Cita cita .. peewwittt ..
    hmmm..cita-cita??..kalau ade rezeki aku habiskan pengajian nih..insyaAllah..nak jadi doktor veterinar...nak angan2 ade klinik sendiri....=)...x pun nak keja kat zoo ke..jadi zoologist ke...hehe....

    pssstt....kepada kawanku izudean...enjoy with your study ye....hehe

24 kata-kata blogger:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hai..salam kenal.hehe

zaMir said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)
boleh2...hehe...duk mane tu...boleh saya tau??hehe..

p/s:..sis nih..ade2 je..=)

Lulu caldina said...

Study bebaik..ngee..
Good luck..

areteacar said...

lamanya lagi nk grad. all the best k :)

hatigadis said...

merayau-rayau salam kenal :)

hazlin said...

salam pagi jumaat.. datang jengok orang gombak..

puteri cahaya. said...

mude jer adik nieh ye... erm, G.Luck ye!!.. Moge tercapai cita-cita tu dik.. amin. nak gegarkan blog akak? kat sini
http://ainblogger.blogspot.com/2011/01/blogger-gegarkan-u.html

akak meriahkan followers awk jga dear!!.. :)

yatie's EPISODE said...

good luck.(:
follow ur blog.:D

imah said...

oho! budak K17 rupenyer ko nih.. chait!

Innanie | Ariffin said...

fuhlamak... niat mu sungguh murni doctor wannabe. jom singgah blog sy plak. Salam dari UM

noraim said...

salam perkenalan.
dtg dari blog abg Ben.
all the best! :)

zaMir said...

@Lulu caldina
baik lulu...=)

zaMir said...

@areteacar
tu la...haha...baru je warm up...=)

zaMir said...

@hatigadis
rayau2..jgn sampai sesat pulak te...

zaMir said...

@hazlin
mai la gombak...=)

zaMir said...

@puteri cahaya.
insyaAllah...=)
ok..nak g gegar sane pulak...hehe..

zaMir said...

@yatie's EPISODE
jemput2...=)

zaMir said...

@imah
KMR dgn K17....1 dgn 17...jauh tu....=) tp dekat je kan..hehe...=)

zaMir said...

@Innanie | Ariffin
ok..org UPM dtg terjah sane pulak...=)

zaMir said...

@noraim
thanks...salam perkenalan jugak...=)

niesz said...

wow!hebat nye..hehe..salam kenalan..niesz dr gegar U gak..ehe..gud luck ya..niesz follo blog ni yer.. :)

zaMir said...

@niesz
thanks niesz!!!...nnt saya follow balik ye...=)

Azrul Hisham said...

salam ziarah dari blog ben... (^_^)


Jom guling-guling disini pula:

Azrul Hisham -My Real Life

zaMir said...

@Azrul Hisham
nnt nak guling3 kat sane pulak....=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat