Monday, January 17, 2011

prihatinkah kita..??

assalamualaikum semua...


huh...letih...aku dah bosan bila naik komuter bersesak-sesak je...bila la sikap orang2 kita nih nak berubah...haisshh...bila la servis komuter nih nak improve...?? ade skali tu..aku naik dari serdang..nak g hentian Putra...nak teman kawan beli tiket balik kampung...memang azab rasanye..peluh x hengat...kaki aku x cecah lantai train pun...haha...ikan sardin dalam tin tu pun bleh berenang-renang lagi...berlanggar-langgar dgn pmpuan yg pakai baju sleeveless lagi...arghhh..dah la tangan dia berpeluh...bukan sengaja aku nak langgar..tp pakai la baju yg proper sket bila dah tau komuter tu cmne...geli aku...nih citer tahun lepas...
n time tu jugak..badan aku rase macam x ckup oksigen..serius..rase nak pengsan...nafas aku dah start slow...lagi 1 stesen nak sampai Putra...aku tarik nafas slow2...bila keluar je train...alhamdulillah..nikmatnya dunia nih..kaki aku dpat jugak cecah bumi...


yg tadi lain pulak...aku naik dari KL Sentral..turun kat Serdang..nak balik UPM....korang tau kan ade coach kahs untuk perempuan?? nak tanye sket kat pengguna komuter nih...x kira la perempuan atau laki...korang nmpak coach untuk ladies tu ade kosong lagi ke atau dah full??
so, tindakan untuk kaum2 wanita nih..sila la ke coach tengah ye...bukan aku nak ckap coach tepi tu khas utk laki2..tp ape salahnya masuk tempat yg khas utk korang...bila dah x bleh masuk tu..baru la masuk coach sebelah pulak...xkira la couple2 ke..sesape je la...ni tak...nak jugak berebut masuk coach lg 1 nih...nnt bising2 pulak bila ade org laki terlanggar ko...bila dah sesak2...aku mmg x pandang dah..laki ke..pmpuan ke...yg penting aku dpat masuk train tu..haha...


ni lg 1 penyakit orang kita...bila dah nmpak org yg kurang upaya ke..pregnant ke..org buta ke...bagi la mereka nih duduk...toksah la nak cover2 tido ke...bukan nak kate aku baik ye..same2 la kita tolong sesame manusia..x rugi pun...aku yg galas beg soelah-olah nak pegi hiking nih bangun je la tadi...kesian tgk akak sorang tu gendong anak kecik...cuba korang bayangkan....If u were in her shoes....ape yg korang rase nnt...mesti la korang rase letih berdiri kan??

sekadar gambar hiasan...dari Google..=)

8 kata-kata blogger:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hihi..tergelak2 akak baca . dia seksi tp peluh2..eii.sian zamir ye?sure lemas.

zaMir said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)
haha..nak pengsan sgt2...muka dah merah...badan dah sejuk2 semacam je...

niesz said...

ha a..betul3..pelik kadang2..bile da ade coach khas tuk pompuan,x nk pulak naik..nk jgk naik kat tmpt yg rmai laki tu..kang kena raba la ape la..sape susah?

zaMir said...

@niesz
betul tu...bila dah ade yg mudah..nak jugak cari yg susah...=)

Wan Fakhrul Rin said...

Weh, serius duarius tigarius.. smlm ak balik dari Mid Valley pn ade pmpuan dukung bayi.. takde sorang pun bg tempat duduk.. rse cam nak sound je yg duduk tu, tapi takut cetus isu pulak.. Entah2 ko sme gerabak ngn ak beb? ;)

zaMir said...

@Wan Fakhrul Rin
tu semalam...
aku tadi la...
hahaha..setiap mase ade je org cmtu...=)

imah said...

aku balik umah skunk naek bas je.. KTM bapak lame nak tunggu..

zaMir said...

@imah
ktm lah satu-satunya yg aku harapkan sejak dari skolah dulu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat