Tuesday, March 1, 2011

Salahkah jika kawan menegur??

Assalamualaikum semua…Smile with tongue out

aku rasa geram sangat-sangat bila ada kawan yang bila kita tegur sikit, terus nak melenting….pastu dia akan cakap kat kita macam nih---> “Ala…ko pun sama kan…tak payah la nak tegur-tegur aku..cermin diri dulu…”…memang ada sesetengah perkara yang aku tegur tu kadang-kadang aku pun buat….so, apa salahnya kita saling tegur-menegur kan??? Ini tak…asyik cakap macam tu je…kalau aku ada buat benda yang tak patut tu, tegur la kalau nampak kan??? macam mana diri nak maju kalau asyik cakap macam tu je…betul tak???…Smile

aku sedar..aku pun manusia biasa jugak yang tak boleh lari daripada buat silap…so, sama-sama la kita tegur-menegur bila ada silap…1 hal lagi..bila aku tegur sikit…dia akan kata yang aku nih suka cari salah orang lain…tak tengok salah sendiri…macam-macam la…bila aku buat tak tau..rasa kesian pun ada…bila dia ‘lost’..aku jugak yang di cari…aku tolong jugak sebab kesian dan aku cakap balik kat dia….----> “mana pergi kawan ‘baik’ ko yang selalu tolong ko tu???” ….senyap ko…hahaha…aku buat seolah-olah takde apa-apa yang berlaku sebelum nih….takpe la…buat apa kita nak berkira kan?? ok la…malas nak cerita panjang lebar…buat sakit hati aku je…Don't tell anyone smile

24 kata-kata blogger:

mian said...

rileks sudah.mende2 camni biase la.manusia macam2 ragam.haha

Izamir Ridzwan said...

sabor je zamir

Wan Zulqhairi said...

hahaha...dia dh menunjukkan ciri2 bukan seorang kawan yg sejati...!

zaMir said...

@mian
hurrmmm...macam tu jugak la yang aku fikirkan...x boleh buat ape2...

zaMir said...

@Izamir Ridzwan
hahaha...dah lame dah sabar nih, IR...hehe...=P

zaMir said...

@Wan Zulqhairi
entah la...tak sure la...biarlah dia...nnt susah, pandai2 la dia cari...=P

Ujang9897 said...

takpe..tegur jer..di melenting time tu jer..,
nanti mesti di pikir gak..=)

aimi shahida said...

senaseb .
sob3 -.-''

imah said...

ko pijak je die!!

Qamarul said...

tu takleh pakai punyer kawan tue..
ade chance kou pekenakan laa die balik.. ha3 jahat2!!

zaMir said...

@Ujang9897
ujang..hurrmm...bialah dia dgn hidup dia...

~hAKim ZaiLAn~ said...

tu la pasal..xkan nak tggu diri perfect baru bole tego org kan..patutnya saling tego menego la..
baru masing2 beringat..

zaMir said...

@aimi shahida
senasib?? rrkk...hahaha..sabor je la ye...=P

zaMir said...

@imah
imah..ko kejam kan?? hahaha...=p

zaMir said...

@Qamarul
entah la..kadan2 rasa kesian pulak kat dia tu...=P

zaMir said...

@~hAKim ZaiLAn~
betul tu...pelik la dgn orang searang nih...tegur perkara kecik...jadi besar pulak dah...=P

Si DauN CeRi said...

huhu.. tu aa, sy pnah kene cop slalu cr kesalahan org lain, selalu menghukum org ats kelemahan org lain oleh membe yg agak baik dgn sy..hy sbb sy tegur satu bnda yg sy dah tahan selama 2 tahun.. salah ke sy tegur die? walaupon skang sy dah baik balik ngn die, tp sy tetap sedih kalau teringat ape yg die ckp kat sy..huhu

zaMir said...

@Si DauN CeRi
hurmmm...susah betul nak sampaikan benda2 yang baik nih...bukan semua oang boleh teima teguan kita...=P

c-tea said...

wah...ct penah jadi mcm nie...sabor je lah

zaMir said...

@c-tea
hurrmmm..sekarang nih kena sabar..sabar..n sabar je....=P

MIA said...

sabar sabar ;)

zaMir said...

@MIA
haha...dah bosan...=P

WanFadhilah said...

tegur menegur tu baik. kalau ditegur tpi tak layan biar la dia.. kita dh tegurkan..


Perempuan dan Kasut Tumit Tinggi

zaMir said...

@WanFadhilah
hurrmm...bukan semua orang boleh terima pendapat/pandangan orang lain kan???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat