Monday, April 4, 2011

ANDROID | Memang best!!

Assalamualaikum semua….

Hari ini aku nak kongsi sikit apa yang aku rasa setelah seminggu *tak sampai seminggu lagi*…aku guna phone yang guna OS Android…apa yang aku boleh katakan sekarang nih..memang seronok dan user friendly…tidak seperti Symbian yang agak rumit sedikit..susah untuk biasakan jari-jemari menekan…

Setakat nih aku dah download beberapa apps yang FREE daripada Android yang sangat senang nak installtak payah susah2 nak buat banyak2 files…hehe…aku bukanlah guna Samsung Galaxy Tab..bukanlah guna handphone yang harganya mencecah harga beriban-riban…hahaha….tapi aku guna handphone yang murah je harganya…yang simple…tak sebesar gedabak macam XPERIA X10…yang tak sekecil comel molek XPERIA X10 mini…..hehehe…cuba la teka….

IMG_0951

IMG_0952

haha..boleh update blog dengan apps AndroBlogger…tapi aku belum pernah try lagi…hihihi…nih mungkin biasa je kot..sebab Apple pun ada apps macam nih jugak…

IMG_0948

Ada jugak untuk office tools…tu pun biasa jugak…aku ada download AndroZip untuk Zip file….senang nak compress file yang aku simpan…

aku masih lagi dalam proses men’download’ apps2 yang aku rasa berguna untuk aku nih…bukan apa..memang seronok guna..nak taip pun tak payah tekan2…touch panel dia sangat sensitive…tak boleh guna stylus…haha…kan dah sama macam iPhone…apa2 pun aku sangat berpuas hati sekarang nih…pada mulanya..aku tak terfikir nak beli model yang pakai Android nih…sebab mula2 aku target nak sambar Vivaz je…tapi bila dapat tau yang si Vivaz nih pakai Symbian pulak…

aku terus termakan cakap orang lain yang mengatakan Android nih best…memang senang guna..kalau Symbian..aku lambat sikit nak pickup…yang nih..aku pro tak sampai sehari…hehee….ok la..aku tak bagitau pun model apa yang aku pakai nih…hihihi…saje je…biarlah rahsia….lalala…..

21 kata-kata blogger:

Siti Fatimah Fuzz said...

sony ericsson xperia x8?? cik siti pun engat nak beli satu phone yang ada android neyh....

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh rajin..sis punya HTC masih kosong.tu lah beza lelaki dan pompuan kan?haha...cuma nak baca quran leh sambil baring skrg ni..tu je beza.lain2 akak tak pandai lg.

Azham Vosovic said...

sy guna HTC gak.. alhamdulillah Mr Android tu byk berbakti....

lieko hirahata said...

ape beza android tu dgn symbian? aku tgh kumpul duit gak nak beli xperia :D

FasiHaH SupiaN said...

hp ku biase2,mana nak guna perisian gini..huhu

Izamir Ridzwan said...

pinjam!

Fairosza said...

waa jelesnye jelesnye...nak jugak..belikan please...huhu

Fakhrul1409 said...

zamir: apa yg aku tau itu nset sony x++ jgk..hahaha..yg spport OS gtu..:P kre mahal jgk tu kn..:D

zaMir said...

@Siti Fatimah Fuzz
ha'ah...hehe....beli la yg nih...user-friendly....

zaMir said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)
WOW....hTHC tu...mahalnya..saya punya nih brape ratus je....hihi

zaMir said...

@Azham Vosovic
huhu..pernah jugak teringin nak pakai HTC...tp harga dia tu.....hurrmm....

zaMir said...

@lieko hirahata
haha...beza...sangat berbeza...Symbian tu biasanya kat Nokia...agak leceh nak guna...Android nih simple...user-friendly....2 2 tu OS untuk phone...

zaMir said...

@FasiHaH SupiaN
yg nih pun biasa2 jugak...murah je...hehe

zaMir said...

@Izamir Ridzwan
boleh2...tggu balik arau nanti...hehehe...

zaMir said...

@Fairosza
kasi la duit dulu...baru bleh belikan...hihii

zaMir said...

@Fakhrul1409
ok la....aku bgtau...nih sony ericsson xperia x8....harga dia takde la cecah beriban-riban....

Lieynanilaz said...

saya ni buta gadget2 zaman sekarang....tengok entry ni dapatlah ilmu sket2...:)

zaMir said...

@Lieynanilaz
saya pun slow2 nak paham semua nih...hehe...

mesmerising_wan said...

huhu. welcome to the android club!! wan pun pki xperia gak... ni komen drpd hp la ni.. huhu .. memang best android. tp kalo nk dlod apps byk kena pki vesn 2.2 keatas kan? bru die install slm m.kad..

mesmerising_wan said...

*dlm bukan slm. huhu. typo ...

is_isaac said...

android sgt best ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat