Wednesday, June 1, 2011

Hari Pertama Bergelar Seorang Pekerja

Assalamualaikum semua….

Huhu…letihnya….seharian bekerja kat klinik haiwan tadi sebagai pembantu doktor…segan gila bila hari pertama kat tempat kerja…maklum la..aku bukannya ada pengalaman pun dalam kerja macam ni…aku kerja ni pun sebab nak isi masa cuti 4 bulan ni sambil tambah pengalaman….hihihi

Pagi tadi memang sunyi je klinik tu…ada seekor anjing yang dibawa tuan dia…ada luka kat kaki…aku tak handle yang tu….just tengok je….lepas je lunch hour..haaaaa…nahh!!! berderet-deret costumer menunggu turn…3 orang pemilik kucing datang dengan kucing dia serentak….kelam kabut la aku….sebab staff kat klinik tu ada 3 orang je kalau tak termasuk aku…staf yang lain banyak kat ofis…pukul 4 pm, doktor yang merupakan manager kat situ ajak aku pergi keluar sebab ada costumer dia call, kambing sakit..huhuh…kesian kambing tu….tengok kat muka dia……

DSC00054

lepas je kasi ubat kat kambing tu…terus balik ke klinik…sampai je kat klinik, ada costumer menunggu bersama 3 ekor arnab….aku kena keluarkan arnab tu dari sangkar…bila nak masukkan dia dalam kotak untuk bawak masuk klinik…aku dah kena “tamparan” daripada kuku dia….HAHAHA!!! hadiah hari pertama bekerja….boleh tahan banyak darah la keluar….bawak masuk klinik…terus staf lain kat situ potong kuku dia….huhu….macam-macam pengalaman aku dapat untuk hari pertama bekerja nih….

DSC00056

37 kata-kata blogger:

@taufiqhelios said...

WAAAA..dah bekerjaya...lalala :)

aDisH.sHidA said...

kena hati2 tau.....

Hanim Mahali said...

dapat hadiah free dari Arnab comei... kehkehkeh...
Ni bakal jadi doktor haiwan la ni erk???

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hari pertama dah dpt hadiah?sian zamir..rehat2 la..

aslann said...

Alolololo..shiannye die..kene cakar ngan arnab..habes berparut tangan...kurang jambu la cemni...takpe TH tetap 1st commenter...HAKHAKHAK!

Wan Ahmad Izudean said...

haha.sian ko..bilelah aku nak rasa pengalaman macam ko nie...hehE :D

zikeryhassan said...

tahniah! tu dia hadiah hari pertama bekerja

FasiHaH SupiaN said...

hadiah hari pertama bekerja tu zamir..hehehe erm, yes i like to read other people experience..:)

HazHand said...

wahahahhaha! kerje jge kmbg je ke!!! gelimat!! grrr

komen blk kt aku..heh,lau x aku majuk!

solomolo said...

selamat bekerja...
mesti bestkan keje...
keje rajin2...
happy blogging...


p/s : jom baca percutian ke Bali [akhir]

kaizen said...

wooo....patot la aku bau blog nih busuk jer...rupenyer g kawna ngan kambing...wahahahaha

nur dhiya' aida said...

happy working :)

zaMir said...

@@taufiqhelios
sebok tiru ayat aku...grrr....

zaMir said...

@aDisH.sHidA
ok...baik, akak....

zaMir said...

@Hanim Mahali
harap2 arnab tu ikhlas bg hadiah tu...hihihi

zaMir said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)
mekasih akak...takleh nak rehat2 sgt....busy je...huhu

zaMir said...

@aslann
ye la..ye la...ko lagi jambu drpd aku...huhuhu

zaMir said...

@Wan Ahmad Izudean
nanti mesti ko merasa jugak...tggu je....

zaMir said...

@zikeryhassan
bukan senang arnab tu nak kasi hadiah nih...hanya insan2 bertuah je yg dpat...

zaMir said...

@FasiHaH SupiaN
thanks sebab sudu baca....=)))

zaMir said...

@HazHand
takde la semata-mata keje ngan member ko nih...hahahhaa

zaMir said...

@solomolo
terlalu awal utk katakan keje nih best...tp setakat nih memang best!!! enjoy!!

zaMir said...

@kaizen
kambing aku nih bersih suci tau...hahahah

zaMir said...

@nur dhiya' aida
thanks....!! =)))

syazana said...

wah mesti best kan dapt dekat dengan haiwan2 comel cam arnab n kucing..ana suke tp x kesempatan nak keja klinik haiwan...

SyedGraphiX said...

HAHAHA.alaaa. tak henseemm laa da ade calar calar.. lari TH kang. #larikk

jaa64 said...

wahahahahha..dah kena calar first day =p

imah said...

cantik!! boleh le kau belanja aku ^^ weheheh

logorithm said...

Waaaa... doktor veterinar la nih? Congrats!

Sian kena cakar ngan arnab... hopefully tak der infection ye?

zaMir said...

@syazana
memang best...seronok...rmai costumer yg dah prihatin dgn condition pet mereka...
kenapa tak berkesempatan???

zaMir said...

@SyedGraphiX
mmg nak suruh dia lari pun..hahahah....alaa....aku calar kat muka pun still hensem lagi la...hahah

zaMir said...

@jaa64
tapi best...hihihi

zaMir said...

@imah
errkkk...akan dpertimbangkan kemudian...hehehe

zaMir said...

@logorithm
ehh..belum lagi...lambat lagi nak jadi doktor tu....masih belajar...

setakat nih ok dah luka tu...huhuhu..=))

senyumSOYA said...

huhuhu..best dapat hadiah tu kan? hehehe..

tahniah2..hik3~ len kali cakap kat arnab tu jgn cakau2... t jadi sate..(^^!

naz & sya said...

haha... padan muka..

kaizen said...

nk muntah aku dgr kambing ko suci....hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat