Saturday, January 28, 2012

Pertandingan GrandMaster Chef di Pusat Asasi Sains Pertanian

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera…

Pada Jumaat lepas, 27 Jan 2012, Pusat Asasi Sains Pertanian UPM (tempat aku belajar dulu) ada menganjurkan pertandingan memasak..memasak??? *ni 1st time aku join kot..errr* . Aku bukan bersendirian tau, tapi berkumpulan…semuanya 5 orang untuk setiap kumpulan. Kumpulan aku mewakili Alumni Asasi…semuanya last2 minute nak join..hahaha… Peserta terdiri daripada Pensyarah, Staf-staf, pelajar semasa, dan juga kami sebagai wakil alumni…tak sedap la kan kalau takda wakil alumni nih…

Kami diberitahu yang tema untuk pertandingan kali ini adalah SURVIVAL…masing-masing tak tau apa bahan-bahan yang bakal diberikan nanti..sehari sebelum pertandingan baru la dapat tau yang bahan utama masakan adalah mee segera Maggi…maggi?? bunyi macam senang kannnn…hahah…tapi tema pun dah survival, bahan-bahan & barang-barang yang disediakan pun ala2 survival la kannn..huhuh..Ahli kumpulan aku terdiri daripada aku sendiri, Amar, Ibrahim, Amy & Mizah..Kami difahamkan juri-juri terdiri daripada Chef Jo (Juri Masterchef Malaysia), Chef Muluk, dan Chef Kadir (Pensyarah Fakulti Sains & Teknologi Makanan UPM)

331286_3169129996375_1509227869_3092246_2119209246_o

Sebelum pertandingan bermula….

DSC_0045DSC_0047DSC_0031DSC_0039

Sepanjang tempoh pertandingan… 30 minit masa diberikan..buatlah sekreatif yang mampu…

DSC_0080

Selepas pertandingan sementara menunggu keputusan pertandingan…. Demo masakan oleh Chef Kadir… Angle Hair dengan kuah Carbonara… sedappppp…

DSC_0117

Ok… Tak sangka dapat tempat ke-3….lawak betullll!!! Sebenarnya kami nak masak benda lain..tapi lain jadinya atas masalah teknikal yang tak dapat dielakkan…hehehe…ke-3 daripada 15 kumpulan tuuuuu…

DSC_0133

Gambar kenangan….

DSC_0153

Bersama Chef Jo (Juri Masterchef Malaysia)!! Hehe…korang ada???!!! errr…

12 kata-kata blogger:

Mat Gebu said...

Fuu yooo tahniahh Zamir, u make us proud...

SyedGraphiX dot Com said...

Cweeettt canaddd awakk~ Cuweetnyaa Aucakkk aucakkk! Nak megi please. Penat puji. bye. #EhGedikGilaPulak.

Anonymous said...

@SyedGraphiX dot Com

hahahha....syed senget...

Iffah Afeefah said...

Hahaha taniah
terganggu dgn komen syed

Sunah Sakura said...

ahahaha...nape hadik syed gitu..ahahahaha...adoiii...

tahniah~ dapat tempat ketiga tu..masak pakai penunu bunsen...nkoo hado??? :p

kaizen said...

terbaik.... pasni kalo ade gath swoh ko masak je laa jimat sket duit ktorg.... hehehehe

zikeryhassan said...

tahniah la ye dapat no 3.

time ni kau sakit perut kan? haha.

Yasmin Aris ♥ said...

congratz !! ^^

♥ asma ♥ said...

wow... masterchef pun ade.... :D

sabry oppa said...

nice ") nice ") like :) like :)

http://shaberry92.blogspot.com/
http://sabryoppa.blogspot.com/

singgah blog sabry oppa okey..

Santa Clown said...

assalamualaikum .

saya SantaClown @ Founder D3SiG . sebagai yang baru di dunia blogging ini , saya ingin meminta tolong kepada anda untuk membantu kami dalam mempromosikan servis terbaru kami iaitu D3SiG . dalam catalan , desig membawa maksud wish (harapan) . di web kami , kami menerima perMINTAan yang diminta dan akan usaha untuk menunaikannya . setiap permintaan dicas serendah RM10.00 sahaja .

datanglah lawat ke blog kami untuk maklumat yang lebih lanjut.

http://d3sig-ing.blogspot.com/

ikhlas,
SantaClown .

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh hebatnyer zamir???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat