Tuesday, January 4, 2011

baru start...

assalamualaikum semua....


pagi nih aku 'terbangun' awal la pulak...hehe...ape salahnye kan...daripada aku tidur balik lepas solat subuh..baik aku bukak blog je...bogwalking ke..bace entry kawan2 ke...ade jugak faedahnya....nnt makin letih pulak bila tidur balik...*mentang2 kelas hari nih pkul 10....*...


hari nih jugak merupakan kuliah pertama aku sebagai pelajar bacelor...huhuhu...*kecoh betul!!*...agak risau jugak...ye la...mane x risau...subjek nih macam aku x brape minat la pulak....MGM 3101~Prinsip Pengurusan...hahaha....*nak menguruskan diri pun susah...adoyai...*....


semalam baru je selesai sessi pengenalan di fakulti...hari ni aku akan masuk klas skali dengan senior2 aku sewaktu di ASPer UPM dulu [ASPer>> Asasi Sains Pertanian, UPM]....mereka jugak datang dari jurusan same ngan aku~~DVM atau dalam bhasa melayu dipanggil DPV....


aku rase semester nih macam bakal stress je....dah la subjek2 yg aku ambik sem nih sume yg kena rajin bace je...sume subjek U....*aku nih bukan yg jenis rajin membaca...haishhh!!*...tapi aku tetap berpegang dengan prinsip>> 'tiada perkara di dunia ini yg senang....semuanya memerlukan usaha untuk berjaya...'....dalam ayat ringkasnya berbunyi begini...~takde benda yg senang kat dunia nih zamir oi....~...*aku cakap kat diri aku sendiri*....ok x?? ye la...takkan kat dunia nih sumenye nak senang kan?? msti la ade susahnya...kalau cmtu..msti semua orang tgh goyang kaki skarang nih....tak payah susah2 belajar...hahaha....


psss...sekadar untuk renungan bersama...kita nih manusia...selalu je lalai...same2 la kita perbaiki diri...aku ni pun selalu jugak lalai dalam membuat sesuatu perkara...=)

6 kata-kata blogger:

Wan Ahmad Izudean said...

subjek2 VPK pun semua menghafal jugak.

zaMir said...

@Wan Ahmad Izudean
skurang-kurangnya VPK tu menarik sket...tp yg nih...adoyai...

Mknace said...

:) :) :) terbaeekkk!!!!

zaMir said...

@Mknace
memang terbaek!! =)

eqbalzack said...

abg eq dah lalui masa degree dulu..
study ni seronok zamir, sebab tu abg eq sanggup wat PhD 'tua2' mcm ni..hehe

zaMir said...

@eqbalzack
byk pengalaman abg eq kan...saya harap saya nih boleh la bertahan sampai penamatnya...*xnak repeat2...buang masa je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat