Monday, January 3, 2011

hari pertama...

assalamualaikum semua...


student2 U nih msti dah start semester 2 kan hari ni...?? tapi saya baru start sem 1..hehe..lambat sket...sebab dulu ambik asasi 1 1/2 tahun...so, masuk degree sessi disember...pagi tadi..pergi la kat fakulti baru...tak jauh dari kolej 17...jalan kaki dah boleh sampai...tp, aku gatal2 nak naik bas pagi tadi...hahaha....sampai pkul 8..*bukat tepat2 pkul 8*...naik kat pjabat vice dean...dia kate ade taklimat pkul 9 la pulak...so, aku n member2 g la jalan2 kat sekitar fakulti baru nih...baru je start guna disember lepas...besar sungguh kompleks fakulti perubatan veterinar yg baru nih...silap2 boleh sesat dibuatnya...




aku jalan2..nmpak pulak tempat tu ade anjing dalam kurungan...*tak tau ape name tmpat tu...sebab baru lg..*..tgk la pegawai kat situ periksa anjing2 tu...besar2 semuanya....tapi x jauh la dari hospital veterinar universiti...



ni adelah kursus yg aku ambik sem nih...just amek U punya subjek je dulu...nnt next sem baru start fakulti punya subjek...tambah 1 lagi..aku kne amek bakti siswa @ BAKSIS...1 kredit ko-kurikukum...





ni fail yg fakulti bagi kat student2 baru td....untuk simpan data2 pelajar....






hari ni jugak..aku jumpa PA @ penasihat akademik...name dia x silap Dr. Murugaiyah a/l Marimuthu...bidang dia adalah 'Ruminant Production'...best borak2 ngan PA aku nih...memehami sangat2...tp dia slalu sibuk ngan post-graduate student n kalau hospital call dia sbab ade kes pasal binatang..dia kene datang...mmg slalu busy...


ok la...petang nih dah free...tgh fikir2 nak buat ape la jap g nih...hehe....

22 kata-kata blogger:

nur dhiya' aida said...

veterinar :))

zaMir said...

@nur dhiya' aida
yup...baru je start...5 tahun kat sini...hehe...

Rozuan Ismail said...

huhu..selamat yer..wah..veterinar ke??

zaMir said...

@Rozuan Ismail
yup...perjalanan yg masih panjang..5 tahun...

EzuWan Ilias said...

good luck ye Mr zamir..wah amik veterinar..pencinta haiwan..hehehehe

zaMir said...

@EzuWan Ilias
hehehe...

nabila said...

knpa bukan start direct pegi sem 2? jd nak ambil sem 1 la ni dlu?

zaMir said...

@nabila
yup..tgk fakulti la...ade yg start sem 2...n kalau vet..ambik dulu subjek U...

Dang Intan Duka said...

good luck hadapi hidup sbg student lg..hoho

zaMir said...

@Dang Intan Duka
thanks...masih jauh lagi nih..baru je start...

Ujang9897 said...

bestkan UPM..hahahaha

zaMir said...

@Ujang9897
mmg best!!! macam2 boleh buat kat sini...tp cmne la, 7 tahun duk kat UPM nih...harap2 boleh la bertahan...

nabila said...

ok2.. thx!

zaMir said...

@nabila
nnt buat elok2 sem nih n sem depan...
jgn main2 dah..

Kalamhati said...

selamat meneruskan study..=)

zaMir said...

@Kalamhati
thanks...=)

eqbalzack said...

selamat berjaya sem 1 ni zamir...

zaMir said...

@eqbalzack
terima kasih abg eq...alhamdulillah..senior d asasi dulu ade jugak kat sini..byk membantu...

.:rizaL:. said...

i'll be going to UPM next year for my second year of degree...c ya there

MIA said...

selamat belajar dr. HAHA

zaMir said...

@.:rizaL:.
ok!! i'll wait for it!!

zaMir said...

@MIA
maih terlalu awal la mia...5 tahun lg perjalanan tu...HAHA..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat