Saturday, January 8, 2011

walimatul urus...

assalamualaikum semua...


haa....msti ramai yg g majlis kahwin kan hari ni??? kalau x hari ni..esok pun ade kan??
hmmm...aku sungguh busy semalam n hari nih...seolah-olah aku yg kahwin..hahaha...*gatal nak mamp0s!!!*...
n hari ni sebenarnya abang aku kahwin...eh, silap2...buat majlis kenduri untuk pihak lelaki...pihak pengantin perempuan dah buat kat Ipoh dah...2 minggu lepas...


aku jugak tak terkecuali untuk tidak busy dalam hal2 nak uruskan pasal bnda nih...nnt turn aku camne la kan...??
hahaha..orang yg datang tadi sibuk dok tanye...yang ko ni bila lagi???...adus...dalam hati aku berbisik...."pak cik oi...aku nih muda lagi...baru nak masuk 20-an...baru nak kenal dunia..awat d0k  tanye soalan kalut tu??...muke aku nih dah nmpak macam orang yg dah patut kahwin ke???"....n yg aku jawab secara lisan adelah..."saye nih bongsu la pak cik/mak cik...abg saye tu sulung....ade lg 3 orang kakak tgh queue tu...takkan saya nak 'langkah bendul' pulak kan...n saya nih still study lagi...hahaha..."*aku jawab sambil gelak paksa...*....hehehe...=)...


tadi punya la aku cover2 nak makan banyak....ye la kan...duduk semeja dgn pngantin...si mamat katering tu pulak hidang lauk lebih dari nasik pulak...aduss....nasi dah nak abis...lauk still main kejar2 kat atas pinggan tu...hahaha....*kiasan sangat...erkk..*...n bila semua tetamu2 dh berambus...eh...sopan la sket...beransur pulang...aku n jiran aku g bantai sepinggan lagi nasik minyak...kali nih bedal habis-habisan...n kat umah pun same...ye la kan...bungkus byk2....hahaha...


ok la...gambar utk hari nih x sempat aku snap..sibuk sgt2...tggu je la photo grapher tu bg soft copy n album yg dah siap nnt....huhhu...


n gambar yg aku ade ialah time majlis kat Ipoh dulu @ Hotel Impiana.....majlis pihak pengantin perempuan...>>




aku memakai baju melayu merah gelap tu...jadi pengapit abang aku....hahaha....=)

16 kata-kata blogger:

man yusoef said...

oh..sungguh hensem sekali









meja kat belakang tu..hahaha..biasa ah tu..adat jadi adik..memang jadi pengapit je..haha

zaMir said...

@man yusoef
haha..nnt time aku...aku nak balas dendam!!hehe..aku kerah sume tenaga dorang nih...grr....*sambil gelak jahat...*

Miss Ran said...

HAHA

org kate kalo jd pngapit lambat kwen

zaMir said...

@Miss Ran
itu orang yg kate kan??
haha...memang lambat lagi pun..hehe...jauh lagi nak fikir pasal tu...=)

Wan Fakhrul Rin said...

Ahaha.. kawen lagi.. nseb bek yg ni ak tak join catering nye.. kalau tak, leh jumpe lagi ye dak? haha

zaMir said...

@Wan Fakhrul Rin
haha...aku x jemput rmai member aku...sebab masing2 dah balik u..dah start kuliah...=)

imah said...

weh akak ko yang pakai baju coklat uh macam membe aku kot..

zaMir said...

@imah
ye ke?? member mane?? dia dah keje r...hwehe...=)

Rozuan Ismail said...

alamaknya,memang dah kena cari calon la gamaknya..kan bising satu kampung.. "anak ko bila nak kahwin ha!!"

zaMir said...

@Rozuan Ismail
malas nak pikir lagi!! klaka pulak tetiba aku kne tanye cmtu...haha.!!!

Izamir Ridzwan said...

pergh buat kt hotel tuh.. hebat nih

zaMir said...

@Izamir Ridzwan
itu piahk pngantin perempuan la..kat belah family aku buat kat dewan biase2 je tadi...haha...=)

Wan Fakhrul Rin said...

Zamir, nak tanye out-of-topic ni.. Mcm mane ye nak letak 'reply' button cam ko wat [aku kena balas nih!!] tu?.. pls n thx ;)

Rosliza Roslan said...

cantikkkkkk

zaMir said...

@Wan Fakhrul Rin
aku dah tinggalkan link tu kat latest entry ko...=)

zaMir said...

@Rosliza Roslan
ape yg cantik tu??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat