Monday, February 28, 2011

Aku jadi Photographer??..=P

Assalamualaikum semua…Open-mouthed smile

hehehe..tajuk tak boleh blah betul kan?? Aku nih mana la mampu nak beli DSLR tu…tu pinjam member punya je…insyaAllah aku bakal milikinya satu masa nanti…hehehe…Nyah-Nyah

DSC01771

barang2 yang aku bawak sepanjang perjalanan…

Aku sebenarnya suka ambik2 gambar nih..tapi aku tak suka bila ambi gambar sendiri…hahaha..entah la..aku suka pandang tempat lain bila gambar aku sorang diambik..kalau ramai-ramai, aku ok je…pelik kan??…ktorang jalan-jalan la keliling bandar Melaka tu…dari Jonker Walk…ke Stadhuys..pastu ke A’Famosa..ke Dataran Pahlawan…then Mahkota Parade..pastu ke Melaka Sentral pulak..nak naik bas balik KL..hehehe…Hot smile

P1110478P1110623P1110605

Seronok rasanya dapat jalan-jalan…sambil bawak beg kat belakang..tak rasa pun letih berjalan tu sebab seronok..haha…ni lah gambar2 yang aku ambik guna EOS 550D nih…biasa-biasa je..aku nih bukannya pro…baru nak jinak-jinak….hahaha…

IMG_9273IMG_9394IMG_9263IMG_9149

 

IMG_9451

bergambar kat cermin escalator sebelum bertolak balik….hehehe…Smile with tongue out

28 kata-kata blogger:

Wan Zulqhairi said...

Pwerghhh... hebat2... flash tu yg nmpk pro tuh!! haha

Izamir Ridzwan said...

mcm tinggi je zamir dlm gmbr tu.. btw, rindunya kampung melaka.. eh 550d tu..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

uik..naper kawenkan canon ngan nikon?ni marah ni..kawen campur..haha

zaMir said...

@Wan Zulqhairi
errkk..sume tu pinjam je...mane mampu lagi nak beli...hahaha...dalam proses belajar lg nih...

zaMir said...

@Izamir Ridzwan
kalau rindu..balik la melaka ye...

zaMir said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)
ehhh..akak, tu bukan Nikon la...tu speedlite brand Nissin...hehe...=P

eqbalzack said...

perghh...nnt dapat juga sebijik canon tu....hehe
gi melaka tu siap tak assignmentnya?

MIA said...

wow. jalan jalan. memang best. rindu nak jalan jalan malaysia. HAHA

zaMir said...

@eqbalzack
abg eq, insyaAllah bakal dibeli nnt...tp lambat lg la ye...hahaha...eh2...assignment siap tau...tgh buat report je nih..hehe...=P

Hanim Mahali said...

Wah, pasni boleh la amek gambar saya pulak... lalala ~

zaMir said...

@MIA
try cari masa yang sesuai, mia...ktorang nih pun jalan2 sambil buat assignment...hehe...=P

MIA said...

tak der masa dah. next week nak balik sana dah, tak sempat pun nak jalan jalan. =..=

zaMir said...

@Hanim Mahali
errkk..kne mintak pinjam camera sape2 la ye...saya nih xde lagi dslr sendiri..heheh...=P

zaMir said...

@MIA
nnt ade la tu...tggu je....hehe..=P

MIA said...

aminnn. nampaknya kena jalan2 cairo je lah. balik malaysia lambat lagi nanti. HAHAHA

zaMir said...

@MIA
best ape merantau kat negara org...jalan2 la puas2 kat sana...saya pun x penah g oversea lg tau...lg la sedih..haha..=P

MIA said...

banyak pahit dari manis. believe me ;) Dahlah nanti lama giler kat saneeee. =..=

senyumSOYA said...

d90..hehehe.. impian2~

heheheh...gud luck amik gmba!! kat blog saya ada gmba broga...tp pky digital cam ja la..heheheh

taufiq helios said...

hah..xley blah ko punyer gambo..smart gile...tambah2 banner blog tuh...chun..nampak pro! :)

zaMir said...

@MIA
ape2 pun mia kena sabar menempuh semua tu...=P

zaMir said...

@senyumSOYA
D90?? alamak?? lari bajet nih...haha..mane2 camera same je...yg penting kita tau cara guna yg betul, kan3??

zaMir said...

@taufiq helios
lalala~
aku buat sendiri je header tu..xde sape2 nak tolong buatkan..huhuhu...sedih2...
aku buka pro la...baru je nak gedik2 main dslr nih...hahaha...=P

senyumSOYA said...

@zaMir hehhehe cita2 ja... blom dapat g~ heheh

zaMir said...

@senyumSOYA
haha..same la kita...tggu je dulu..nnt dpat la tu...hehe...=P

niesz said...

niesz pun terungin nk ade DSLR.. :)

Ujang9897 said...

aku mcm minat la laptop tu

imah said...

header xnak kalah ^^

zaMir said...

@imah
lalala...=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat