Saturday, February 5, 2011

Aku suka..best2!!

assalamualaikum semua...=)


huhuhu...baru je lepas tengok Majalah 3 td...aku malas nak tengok abis...sebab part yg aku tunggu tu dah dpat aku tgk....sori ye..bukan yg part yg perempuan jadi bodybuilder tu...tp part yg pasal farming tu....aku tabik spring la kat pengusaha ladang ternakan kambing tu...sepasan suami isteri boleh mnguruskan ladang tu dgn jayanya....ladang dorang tu beroperasi sejak Disember 2006 bermodalkan RM 3 juta..byk tu...huhuhu....
nak masuk, kena pijak carpet yg ade disinfectant dulu...hehehe..kambing pun kena jugak...x terkecuali.....




kambing2 kat situ sumenye sihat2 belaka....mana taknya...makan mewah....pastu setiap minggu kne buat mdical checkup...huhuhu....yg menariknya....orang yg mnguruskan bhgian kesihatan kambing2 tu adalah seorang bekas kerani bank yg xde ape2 kelulusan dlam bidang tu...huhuh...dia boleh mnguruskan kambing2 tu dgn jayanya....seronok betul keje ngan binatang nih...asyik layan karenah manusia je....pastu, kambing2 nih dimandikan 3 bulan sekali dgn sabun khas...kandang2 dorang pun selalu dibersihkan...setiap anak2 kambing tu pun ade birth certificate tau...bukan main lahir sesuka hati je...huhuh....sistematik betul la ladang nih...suke3!! mmg sangat2 menarik ladang BoDen tu...tempat pun bersih je, siap ade ISO lg....aku nak pegi sana 1 hari nnt...nak tgk sendiri....hehehe.....part yg kambing tu bersalin tu yg paling menarik...sungguh luar biasa...ibu kambing tu tenang je...yg kesiannya, anak dia yg ke-2 x sempat kuar...n mati sebab lemas...kesian aku tgk...huhuhu...


aku x sabar2 nak buat amali rasanya...yg bestnya setiap sem ade je amali kat ladang...sem depan ade course Pengurusan Haiwan Bukan Ternakan selama 2 minggu...huhuh...aku x sabar dah nih...best3!!!...hehehe...=P

8 kata-kata blogger:

cik yatt said...

zamir ske kambing..kambing pon suke zamir..hehe

zaMir said...

@cik yatt
errkkk...haha..kat MAHA ari tu...aku siap belai2 lg kambing2 tu....sporting btul kambing skang nih....hahaha

Masrini Karim said...

gud luck dik..u have a bright future in veterinar..

zaMir said...

@Masrini Karim
insyaAllah...harap2 dpat habiskan study dgn baik...=P

cik yatt said...

sbb kambing tu tau ko sporting..

nub said...

ceq suka crita bronok kat majalah 3 tadi..sbab kat langkawi jaa byk mndalah tu. hehe

zaMir said...

@cik yatt
ye la tu...

zaMir said...

@nub
x tgk la pasal beronok tu....hehe..tgk part kambing je....=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat