Friday, February 25, 2011

Aku tengok teater?? hahaha....!!!

Assalamualaikum semua....=P


huhu..letihnya...baru balik tengok teater..pastu kuar joging pulak....hehehe...aku joging tak lama...dalam 3o minit je...pastu balik....nih aku nak cerita sikit pasal teater yang aku tengok tadi...sebenarnya kat UPM sekarang nih ada FESTIK 2011..(Festival Teater Inter-Kolej)...aku saja nak melibatkan diri sebagai penonton je...aku nak bagi sokongan untuk kolej aku...support3!!! hmmm...tajuk teater yang kolej aku pertandingkan ialah "Cinta Si Pemain Pedang"...bila baca tajuk nih...teringat kat Pendekar Berkuda pulak dah....mane la taw si PB nih berlakon pulak kan...hehehe...


 hahaha...best pulak rasanya layan teater..dah la knih kali pertama aku tengok teater dalam hidup aku...sebelum nih ada..aku je yang malas2kan diri nak tengok...sebab aku ingat teater nih boring...tapi aku silap sebenarnya...memang best!!! teater yang aku tengok nih mengisahkan seorang pemain pedang bernama Saf yang menjadi pemenggal kepada Raja yang mengamalkan sistem perhambaan dalam kalangan rakyat...raja & pembesar menggunakan rakyat sebagai hamba dan hanya memberikan rakyat makanan yg sedikit hasil daripada kerja keras rakyat bawahan seharian....raja sering mengarahkan pemenggal tadi tu memenggal kepala siapa saja yang dianngap cuba memberontak melawan raja tu...




si Saf nih boleh pulak jatuh cinta dengan anak kepada seorang pemberontak yang pernah dibunuhnya dulu....anak pemberontak tu mati di tangannya sendiri secara tak sengaja ketika melawan pembesar yg marah akan tindakan Saf yang membela anak pemberontak tadi....dia diarahkan mengadap raja dan dilantik menjadi pembesar negeri...dia marah tindakan raja yg mengarahkan supaya anak pemberontak tu dibunuh....*sebab dia dah mula jatuh cinta kat anak pemberontak tu...* saf kemudian menyerang & memenggal kepala Raja dari belakang dan dia telah membebaskan penduduk kawasan tersebut dari kehidupan yang terikat dengan pemerintah dan pembesar.....


barisan penggiat teater yang telah bertungkus-lumus menjayakan teater nih.....
Poster publisiti....hehehe...=P
NOTA KAKI: kualiti gambar kurang memuaskan kerana kami dilarang hidupkan 'flash' untuk mengambil gambar kerana dikhuatiri mengganggu mereka di atas pentas...hehehee....=P

20 kata-kata blogger:

Izamir Ridzwan said...

zamir bila nk berlakon theater plak?

CikBulat said...

speechless. HAHAHA.
KunO !
Lawa dah header ! HAHA

Aimifiqa said...

mcm penah nmpk je poster teater tu. teater best! sy pun join jgak!!

lieko hirahata said...

dah la aku redah hujan semata2 nk tgok si saf ni. haha

Nurul Afifah said...

aduh,,best ni..kalau ad vid lagi best.. :P

Pendekar Berkuda said...

wah... kenapa mesti ingat PB?

sebab selalu menikam erk? haha..

PB tak pernah tengok teater tapi pernah berlakon pentomen dulu...

haha...

psst... oleh kerana ang puji aku..
aku bagi sedekah 50 sen.. 2 iklan tuh... haha..

zaMir said...

@Izamir Ridzwan
errkkk..xde bakat la IR...xde sap2 nak offer....hehehe...=p

zaMir said...

@CikBulat
CB pelik...hahaha...eh2, header tu air tgn aku sendiri ye...x main la mintak ko buat...mahal!!!

zaMir said...

@Aimifiqa
errrkkk...nmpak kat mane tuh???

zaMir said...

@lieko hirahata
hahaha...aku pun same, ieka...turun kat k10...pastu nasib baik ade foreigner kasi tumpang payung dia...heheheh...=P

zaMir said...

@Nurul Afifah
errkkk...tak mampu nak bawak handycam....=P

janna said...

huhuhu..teater~
x boring ka?? heheheh

zaMir said...

@Pendekar Berkuda
pendekar penah berlakon pentomen??? suara je ke, atau tukang lakonkan watak???

zaMir said...

@janna
hahaha...yang nih tak boring...lawak pun ade selit2 jugak...smpai pengarah suruh diam bila ktorang tergelak....

janna said...

hehhe..pojie ngn syahmie ek? diorg tu pun sme2 sengal~ hahahah

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

lama giler x tgk teater ni zamir..dah dkt 10 thn kot

zaMir said...

@janna
tak tau la pulak sape name dia....=P

zaMir said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)
hahha..saya baru 1st time tengok...sebab dulu mmg fikir teater nih membosankan...tapi saya silap....haha...=P

arep_lockermonth said...

aku suke tengok teater! pernah sekali tengok aritu!then addicted nk tengok lagi tp tade plak di buat!


arepnakbebel: gadgets!
arepnakbebel: is it wrong if i??

zaMir said...

@arep_lockermonth
hahha...mmg mula2 kita fikir yg teater nih membosankan..sbnarnya kena tgk dulu baru kita tau...hehe...=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat