Monday, March 21, 2011

Biawak Oh Biawak….Kesian…

Assalamualaikum semua…

Update kali nih tak berapa menarik sangat…entah mengapa…tapi gatal-gatal jugak nak update…hehehe…berbalik kepada tajuk entry kali nih…BIAWAK….kenapa BIAWAK??? kenapa bukan BUAYA??? errrkk..kalau buaya la kan…alamatnya kecoh la UPM nanti…hahaha…kat UPM nih sememangnya dipenuhi macam-macam binatang eksotik…kat longkang tu ada seekor biawak…kat belakang kolej 13 pun ada jugak…merata-rata tempat…tapi dia tak kacau orang kan?? biarlah dia lepak-lepak sini…nak tanning bawah cahaya matahari…keh3…

tengah hari tadi…lepas je lunch..aku bergerak secara solo ramai-ramai nak pergi ke dewan kuliah untuk kuliah Kenegaraan Malaysia…aku mendahului kawan-kawan aku…tiba-tiba aku pusing belakang…dorang stop kat petak longkang tu…. tenung dalam-dalam kat dalam longkang tu…apa kes?? ada apa yang tak patut ada ke??? aku pun berpatah balik…mak aih!!!! BIAWAK MATI!!!

kepala dia macam tersekat je…aku rasa dia masih hidup..tapi tak nampak bergerak-gerak pun…member aku nih try jugak jatuhkan batu..tak bergerak pun…hurrrmmm…mungkin baru je mati kot..sebab bersih lagi…

dengan berbekalkan camera DSLR EOS 600D Powershot A3100IS yang selalu aku gendong kemana-mana saja…aku buat la 1 sessi photoshoot kat situ…femes jugak ko ye BIAWAK!!! hehehe….aku bukan apa…kesian je tengok..tapi nak buat macamana…firasatku mengatakan dia masih hidup…*mungkin*..sebab tengok badan dia fresh2 lagi gittuuuu…

kalau ikutkan nak je aku masukkan kamera DSLR digital aku nih kat celah penutup longkang nih…tapi nak buat macamana..besar sangat…hahahahah!!!!! nanti bergolek-golek pulak lens 18-200mm aku nih dalam longkang tu…hahaha!!!

IMG_0272

ada lagi 1 gambar…

IMG_0271

p/s: aku rasa esok aku akan cuba datang semula ke tempat kejadian untuk melihat sama ada dia masih di situ ataupun tidak….**ceehhhh….gigih la ko nih…hahahah!!!!**

22 kata-kata blogger:

RaNiA said...

besar tue...

senyumSOYA said...

huhu..geli!!
kt tasik kolej17 ada gk biawak.. tapi ktorg gil naga sebab slalu nmpk kapla ja kt tasik...huhuhuhu

kira said...

eh peliknya cara dia mati .
eh , klu hidup lagi , buat entry baru ok . hahahaha curious gila nih

Eha Solehah said...

huhuhu... oleh krana sy x berape cumils.... sy nk kta..... nk pinjam kamera leh....huhuhuhu gurau jer.....

arep_lockermonth said...

biawak mati!


arepnakbebel: astro ku bunga bunga~
arepnakbebel: bibir aku lagi seksi dari angelina jolie!

logorithm said...

Nampak macam dah tak bernyawa. Mungkin dia mati patah tengkuk sebab jatuh menjunam kepala dulu... macam mamat peragut yang mati terjunam kat longkang hari tuh.

Nurul Afifah said...

aiyoo..amek tanam pon xpe..haha..

IzudeanSEVEN said...

haha..kena zoom lah zamir kalau taknak bagi nampak penutup longkang...haha yelah lens mahal kan...!

zaMir said...

@RaNiA
memang agak besar...macam buaya dah rupa dia...

zaMir said...

@senyumSOYA
biawak merata-rata...hahhaa

zaMir said...

@kira
kalau sempat..kejap lagi nak tgk...hahaha...

zaMir said...

@Eha Solehah
hehehe....boleh2...tp body je..errrkk...heheh..

zaMir said...

@arep_lockermonth
bewok oh bewok....

zaMir said...

@logorithm
errmmm...mmg dah mati rasanya...kesian tgk dia...=P

zaMir said...

@Nurul Afifah
tak sempat...sebab rushing nak g kelas...=P

zaMir said...

@IzudeanSEVEN
alau aku zoom byk nanti, sensitive pulak...xleh vibrate...nanti kabur..nih aku x zoom langsung..haha...

fyna said...

hahahaha...siyes saya takot ngn natang nih..
1 umah bley dgr saya jerit klu nmpk natang nih...

imah said...

siyes beso.. gilos ar UPM nih.. kat kolej aku banyak tupai melompat2.. cute gitu ^^

Lizzie Yasmin said...

eeeewwwwwwuuu... biawak to bro.. klu ko amik pic katak boleh lagi... ngeri aku tgk biawak tue.... pnjg umo dia hidup plk kang tnpa kepala.. hahaha

zaMir said...

@fyna
hahaha!!! nanti bleh datang kaco....letak patung biawak..mesti jerit kaw2 punya...hahaha...=P

zaMir said...

@imah
nak tgk burung2 bangau dtg cari makan?? datang la k17...hehehe...=P

zaMir said...

@Lizzie Yasmin
ok la..pas nih saya letak pic katak pulak ye..hahaah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat