Monday, January 10, 2011

penemanku ketika itu...

assalamualaikum semua...


hmmm...bila korang buat sesuatu tu mesti ade yg teman korang kan??
macam aku nih...kalau tgh online kat bilik..bukak blog...study...n ape2 lagi la...memang suka dengar bunyi2...aku x suka bila buat 1 benda tu dalam keadaan yg senyap n sunyi je...bosan la kan...


haaa...ni lah peneman aku ketika aku taip2 keyboard nih..buat assingment..blogging..n macam2 lagi...best dengar bunyi air nih...tenang rasenye....n suka tengok dia berenang-renang....hilang segala tension yg ade kat kepala aku nih...


aku bagi dia makan x tentu masa...tp dalam sehari tu mesti la ade 1-2 kali makan kan...hehe....sbnarnye best sangat2 bila ade pet nih...x kira la ape skali pun...asyik layan karenah manusia je...skali-skala layan jugak karenah haiwan ni kan...hehe...=)

dari pandangan atas..balang ikan aku...hehe...=)
aku bukan nape...suke sangat2 tengok binatang nih...kadang2 layan binatang nih lagi bagus dari layan macam2 perangai manusia kan?? haha...
aku baru je ambik dia dari rumah semalam...rindu rasenye..baru tinggalkan kat rumah seminggu....hehe...kali  nih biarlah aku yg jage ko...takkan nak bagi mak aku pulak jage kan...kat rumah tu macam2 keje mak aku nak buat...takde mase nak tengok2kan korang ye...=)


aku bela diorang nih dari sem lepas lagi sewaktu aku kat kolej 13 lagi...lebih kurang 5 bulan lepas...n still hidup lagiii...tengok la sape tuannye kan...hehe...=)
n makin lame makin membesar...kecik sangat2 sewaktu aku beli dia dulu...n skarang sihat..n makin buncit pulak perut diorang nih...

ni lah keadaan meja study aku kat bilik...bersepah x??
tapi sekarang nih aku kat library [Perpustakaan Sultan Abdul Samad (PSAS), UPM] la pulak kan...bukan buat ape2 pun..saje kuar awal tadi...kelas start pkul 12...malas nak kuar lambat2....*tetiba ter-rajin pulak hari  nih...hehe...=)*..so, ape yg teman aku berblog nih?? entah la...nak kate buku tu..x jugak n aku nih bukan ulat bulu buku...hehehe......sbb assignment xde lagi...just tgh google pasal ape yg bakal aku ulaskan nnt untuk subjek kenegaraan nih...presentation tu lambat lagi..hujung sem nih..tapi nak ready awal2...xnak last minute keje!!! aku nak buang sume sifat2 tu time aku di asasi dulu...slalu je last minute buat sume...study la..assignment la...macam2!!!...haishhh.!!...ok...nak sambung jalan2 dgn pak cik Google....bye!! =)

16 kata-kata blogger:

man yusoef said...

rajin btol..smngt yea..haha..aku teringin nak bela hamster..haha

zaMir said...

@man yusoef
huhuhu...skali hamster tu beranak...banyak woo...boleh bukak sanctuary utk hamster nnt...hahah....=)

Jaemii said...

sekarang ni aku bela semut...habis dorang buat sarang kt dlm lubang plug.

zaMir said...

@Jaemii
bahaya tu...aku paling pantang bila tengok semut2 noih main kejar2 kat celah keyboard laptop nih!!! geram btul!! ggrrr...

sayabukanSAMDOL said...

aku tak ada pet la,
tak smp bape jam dh mati pet aku. Haha
rajin gila kau bela ikan.

lapar tinggal goreng je. Hihi ;)

zaMir said...

@sayabukanSAMDOL
errkk..tak sampai hati nak goreng...
ade jiran aku nih..siap bela kucing lagi kat bilik sebelah...hahaha..lagi best!!!

imah said...

chomel kot pet ko! name die ape?

zaMir said...

@imahname?? xde.hahaha...malas nak pikir...yg penting dah ckup makan...n sihat je...hehe...=)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh ada ikan,amat menenangkan..sis suka

zaMir said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)
memang seronok ade ikan nih....=)

Wan Fakhrul Rin said...

Ceh, ak baru nak tulis entry pasal meja studi ak.. ko da buat da.. potong stim betul! Hahaha XD, xde la gegurau je ye ;)

zaMir said...

@Wan Fakhrul Rin
buat je...aku nak tgk jugak...=)

Dang Intan Duka said...

hihihi..dang xda haiwan peliharaan..
xminat..hohoho

zaMir said...

@Dang Intan Duka
cuba la minta ye..hehe...best tau..bleh hilang rase boring nih...=)

Solihin Zubir said...

bagus2.. bersifat perikebinatangan.. hehehe..
aku bela kura2.. :D

zaMir said...

@Solihin Zubir
jom buat zoo kat rumah...best nih!! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to . Design with love by CikBulat